Printaj ovu stranu
subota, 12 Juli 2014 12:40

Rukometaši BIH u 2. jakosnoj grupi

Međunarodna rukometna federacija (IFH) uvrstila je reprezentaciju Bosne i Hercegovine u drugu jakosnu grupu pred žrijebanje za 24. Svjetsko prvenstvo, koje će se od 15. januara do 1. februara 2015. godine održati u Kataru. Žrijebanje grupa obavit će se  20. jula u Dohi. 

  

 

U prvoj  jakosnoj grupi su Španija, Francuska, Danska i Hrvatska, dok su u drugoj grupi uz BiH uvrštene ekipe Slovenije, Poljske i Švedske.   Rukometaši BiH u drugoj jakosnoj grupi žrijeba za SP


Jakosne grupe na žrijebanju SP u Kataru: 

- Prva grupa: Španija Francuska, Danska i Hrvatska 

- Druga grupa: BiH, Slovenija, Poljska i Švedska 

- Treća grupa: Rusija, Katar, Makedonija i Alžir 

- Četvrta grupa: Austrija, Argentina, Bjelorusija i Češka 

- Peta grupa: Tunis, Egipat, Brazil i Bahrein 

- Šesta grupa: Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati, Čile i Njemačka 

 

Izabranici selektora Dragana Markovića su u junskim dodatnim kvalifikacijama (baraž) za nastup na SP eliminirali Island i tako prvi put izborili učešće na jednom velikom međunarodnom takmičenju. Selekcija Njemačke, iako je u baražu eliminirana od Poljske, na SP-u će nastupiti s posebnom pozivnicom IHF-a.  Sistem takmičenja na SP-u u Kataru ostaje nepromijenjen. U prvom dijelu  24 reprezentacije bit će podijeljene u četiri grupe. Po četiri najbolje ekipe iz grupa izborit će nastup u osmini finala, a od te faze takmičenja igrat će se eliminacije. Petoplasirane i šestoplasirane ekipe iz grupa nastavit će takmičenje u tzv. Predsjedničkom kupu. Sve utakmice SP-a igrat će se u Dohi. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)