28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Juli 2014 03:19

Pripreme zeničkog Rudara

Pripreme za nastup u Drugoj ligi „Centar“ počeli su i nogometaši zeničkog Rudara. Sa desetak igrača trenutno na Kamberovića polju vježba Alen Hatkić, trener koji je „crno – bijele“ predvodio u prvom dijelu protekle sezone u kojoj je Rudar osvojio naslov prvaka Lige ZDK. 

 

Kako saznajemo, dosadašnji trener Kemal Hafizović još uvijek je kandidat za šefa struke, a osim Rudara, Hafizovića bi i lukavački Radnički, kao i premijerligaš Zvijezda iz Gradačca. Dosadašnji predsjednik Rudara koji je nakon deceniju i više izborio povratak u Drugu ligu „Centar“ Nihad Perčo, potvrdio je za naš portal da je u toku i rekonstrukcija rukovodećih klupskih organa. 

 

„Pripremamo Skupštinu kluba. Rudar je ozbiljan projekt to od početka govorim, Druga liga je ozbiljan sistem takmičenja, a naš cilj je plasman u Prvu ligu FBiH zbog čega radimo na jačanju klupske infrastrukture u svakom pogledu. Izvjesno je da će u Upravni odbor ući nekoliko kvalitetnih ljudi, spremnih da pomognu jačanju Rudara“, otkriva Perčo, koji je također za Sportzdk.ba potvrdio da će Rudar dobiti i novog predsjednika, a da će on dobiti novu funkciju u klubu. Igrački kadar prema istom izvoru, bit će pojačan sa nekolicinom iskusnijih igrača.