Printaj ovu stranu
petak, 04 Juli 2014 13:31

Foto: Izložba-Zmajevi, hvala vam

Zenicablog vam ekskluzivno predstavlja dio foto galerije koju su posjetioci Muzeja grada Zenice vidjeli sinoć na otvaranju izložbe deset zeničkih fotoreportera - ZMAJEVI, HVALA VAM. Ovo je dio fotosa koje će publika i narednih sedam dana u Muzeju vidjeti na velikim formatima, a nastale su tokom kvalifikacija naših Zmajeva na Bilinom polju i stadionima širom Evrope tokom kvalifikacija za SP u Brazilu. POSJETITE IZLOŽBU - 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA OTVARANJA

 

Sjajno sjećanje na susrete Zmajeva i njihove nastupe na legendarnom Bilinom polju, ali i stadionima u Sarajevu, Atini, Žilini, Rigi, Kaunasu, Lichensteinu, Parizu, Lisabonu, i drugim, osvježila je neformalna grupa zeničkih sportskih fotoreportera svojom dokumentarnom izložbom novinskih fotografija pod nazivom “Hvala vam Zmajevi”. 

 

Na izložbi, koja je privukla veliki broj posjetilaca u galeriji Muzeja grada Zenice, izloženi su veliki formati fotografija autora Muhameda Tunovića, Almira Alića, Dade Ruvića, Mirze Subašića, Kenana Uzunovića, Benarisa Mahmića, Elmedina Mehića, Harisa Badžića, Jasmina Imamovića i Ismira Sačaka. Radi se o grupi fotoreportera, koji su u zemlji i na velikim putovanjima kombijem pratili i fotografisali našu nogometnu reprezentaciju i dešavanja vezana za Zmajeve tokom kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

 

Za izložbu je trenutno postavljena u galerijskom prostoru Muzeja grada Zenice, a organizatori su najavili da će nakon Zenice vidjeti je i poštovaoci nogometa u drugim gradovima Bosne i Hercegovine. 

 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU SA OTVARANJA

 

 

..

Posljednje od

Povezani članci (by tag)