28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Juni 2014 21:46

Kengur kamp Baško polje

Košarkaški klub Kengur pored niza svojih aktivnosti, međunarodnih turnira, putovanja, utakmica u svoj godišnji plan aktivnosti uvrštava i organizaciju svog košarkaškog ljetnog kampa. Već šesnaestu godinu zaredom rukovodilac i predsjednik Enver Jahić okupio je mlade košarkaše i košarkašice iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

 

Ljetni kamp ove godine je održan u poznatom ljetovalištu "Baško polje" na Makarskoj rivijeri, i to od 20. do 27. juna. Pored košarkaških aktivnosti, treninga, takmičenja uokviru ljetnog kampa djeca su uživala u kupanju u jednoj od najljepših plaža Jadrana, putovali smo i brodom do Makarske i uživali u ljepotama ovog prekrasnog mjesta. Treba napomenuti da su naša djeca bodrila našu reprezentaciju u historijskim utakmicama na Svjetskom Prvenstvu u Brazilu.

 

Ove godine učešće na ljetnom kampu pored košarkaša i košarkašica iz Kengura uzeli su i dva kluba iz Bihaća : KK Bihać i KK Bosna XXL (Bihać), te još nekoliko učesnika iz drugih gradova BiH, ali i šire jer smo imali i nekoliko učesnika iz SAD-a (Arizona). Kako kaže  Enver Jahić posebno treba pohvaliti trenere koji su bili uključeni u ovaj veliki projekat a to su : Enes Hadžihalilović, Jasmin Efendić i Haris Muslić koji su bili uz djecu čitavo vrijeme, učili ih novim stvarima o košarci i brinuli za njihovu sigurnost.

 

Nakon osam uspješnih dana možemo sa pravom reći da smo ispunili cilj ovog ljetnog kampa, a to je bilo stvaranje radnih navika kod djece,popularizacija košarke, skupljanje novih iskustava, sklapanje prijateljstva, druženje i zabava. Svi se nadamo da ćemo se vidjeti na istom mjestu i slijedeće godine u još većem broju jer samo kvalitetan i stručan rad može dati prije svega kvalitetne ličnosti i sportiste, pa tek onda kvalitetne igrače i buduće šampione.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

 

 

...