28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juni 2014 22:20

Sušić odlazi sa mjesta selektora

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je da neće produžiti saradnju sa selektorom reprezentacije BiH Safetom Sušićem, prenosi Goal.com.

Sušiću ugovor ističe sa završetkom nastupa u Brazilu, što znači da će sutra protiv Irana najvjerovatnije voditi posljednju utakmicu na klupi "zmajeva".


Britanski Skysports je napisao da Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće ponuditi produženje ugovora bh. stručnjaku pod čijim je vodstvom reprezentacija po prvi put izborila nastup na velikom takmičenju.

Bez obzira na simpatije koje je BiH kao jedini debitant na Svjetskom prvenstvu stekla u Brazilu, bez obzira na to što je bila teško oštećena u dvoboju protiv Nigerije, Savez je procijenio da Sušić više ne zadovoljava kriterije da bi bio selektor.

BiH je u grupi F doživjela dva poraza, s 2:1 bolja je bila Argentina, a s 1:0 Nigerija.

Nakon dvije utakmice, Sušićeva momčad izgubila je sve šanse za plasman u drugi krug, pa utakmica protiv Irana u srijedu nema rezultatski značaj.

Sušić je preuzeo reprezentaciju 2009. godine, nakon što ju je vodio Miroslav Blažević. Prije toga, radio je u Turskoj kao trener Caykur Rizespora i Ankarasporta. Prema nekim izvorima, Sušić već ima ponude za povratak u tu zemlju.

Reprezentaciju BiH očekuju kvalifikacije za Euro 2016., a prva utakmica na rasporedu je 9. septembra protiv Kipra kod kuće.