Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Juni 2014 21:37

Naši atletičari u Tbilisiju

Danas oko 17h članovi AK Zenica sa sarajevskog aerodroma otputovali za gruzijski Tbilisi u kojem se predstojećeg vikenda održava Kup Evrope (21 i 22). Našu zemlju pored ostalih članova reprezentacije će predstavljati Dejan Mileusnić (koplje), Amel Tuka (800m), Haris Selimović (vis) i Kanita Bilić (400m). Naša reprezentacija trenutno se nalazi u trećoj grupi evropskih zemalja koja jednom godišnje nastupaju u ekipnoj konkurenciji, ove godine grad domaćin je gruzijski grad Tbilisi.

 

Povrijeđeni su Mileusnić i Tuka, Mileusnić se povrijedio na zeničkom mitingu gdje je i uprkos povredi briljirao i po treći put odbranio naslov pobjednika, a Tuka povredu vuče još od zimskih priprema, te tako i nije mogao nastupati na zeničkom mitingu. Rekao nam je kako je povreda većim dijelom sanirana i kako se nada optimalnom rezultatu u Gruziji, jer mu je ovo u principu prvo zvanično takmičenje ove sezone.

 

Nakon povratka iz Gruzije, naše atletičare očekuju međunarodni atletski mitinzi po regionu i ostatku Evrope, zatim balkansko atletsko prvensto i kao šlag na tortu početkom avgusta Evropsko prvenstvo u Cirihu. Našim atletičarima želimo mnogo i sreće u dobrih rezultata.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)