Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Juni 2014 19:06

BIH-Njemačka u četvrtfinalu SP

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci  u četvrtak će protiv selekcije Njemačke igrati četvrtinalni susret na Svjetskom  prvenstvu u poljskom Elblagu.  Izabranici selektora Mirze Hrustemovića grupnu fazu takmičenja okončali su bez izgubljenog seta, savladavši selekcije Kazahstana, Brazila i Hrvatske.  Iako je nastup kapitena bh. tima Sabahudina Delalića u četvrtfinalu  pod znakom pitanja, zbog povrede leđa, ostali naši igrači su zdravi i s optimizmom očekuju meč s Nijemcima.  

 

- Reprezentacija Njemačke je naš stari rival. Dobro se poznajemo, u brojnim dosadašnjim mečevima s njima redovno smo izlazili kao pobjednici, ali nikada nije bilo lako. U pojedinim susretima, poput polufinala na Paraolimpijskim igrama u Atini odigrali smo neizvjestan meč u pet setova. Ako i ovog puta  savladamo Nijemce u polufinalu bi u petak igrali s pobjednikom meča Egipat - Kina - kazao je reprezentativac Dževad Hamzić. 

 

Susret BiH - Njemačka igrat će se u četvrtak u 13.15 sati. 

 

Boje selekcije BiH u Poljskoj brane: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović.

 

Četvrtfinalni parovi Svjetskog prvenstva u Elblagu: 

19. juna:

Bosna i Hercegovina - Njemačka (13.15 sati) 

Egipat - Kina 

Rusija - Brazil

Iran - Ukrajina   

20. juna: 

- polufinale

21. juna:

 - finale (16.00) 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)