Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 16 Juni 2014 01:45

VIDEO: BIH - Argentina 1:2

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine tačno u ponoć na stadionu Maracana u Rio de Janeiru započela je prvi meč na Svjetskom prvenstvu, i to s Argentinom. Selektor Safet Sušić izveo je 11 igrača koji su započeti historijsku utakmicu protiv Argentinaca. Sušić se odlučio za istu formaciju koju je koristio u prijateljskim mečevima s Obalom Slonovače i Meksikom, sa jednim klasičnim napadačem Edinom Džekom. Konačan rezultat je bio 2:1 za Argentinu.

 

Na golu je stajao Begović, dok su u zadnjoj liniji Bičakčić, Spahić, Kolašinac i Mujdža. Na poziciji zadnjeg veznog igrat će Bešić i Pjanić, na krilnim pozicijama Lulić i Hajrović, a odmah iza Džeke igrat će Misimović. S druge strane, Alejandro Sabella ipak nije odlučio izvesti "ultra" ofanzivnu postavu sa tri "špica", nego će susret započeti sa dvojicom napadača, Messijem i Aguerom.  

 

Autogolom Seada Kolašinca Argentinci su poveli protiv Bosne i Hercegovine. Nakon ubačaja Messija s lijeve strane iz slobodnog udarca, Spahić i Bičakčić nisu najbolje reagovali, lopta pogodila Kolašinca i završila u mreži Begovića. U narednih 45 minuta Zmajevi su se oslobodili početnog pritiska i počeli da igraju ležernije sa nekoliko sjajnih prilika. 

 

Omjer udaraca na gol bio je u našu korist 6:3, a u okvir gola 3:2, sa više kornera, što govori da smo bili više nego ravnopravni u prvom poluvremenu.

 

I drugo poluvrijeme smo imali dobru igru, ali je u 65' Messi dao drugi gol za Argentinu. U 69' Mujdža izlazi, ulazi Ibišević. Sušić stavlja sve u napad, Višća ulazi umjesto Hajrovića. U 74' Medunjanin mijenja Misimovića.  I IBIŠEVIĆ kroz noge golmanu Argentine daje gol u 84.minuti !

 

Naših 6 kornera, 3 za Argentinu, 11 udaraca u okvir gola, 6 za Argentinu.  

 

Sastavi ekipa:

Bosna i Hercegovina (formacija 4-2-3-1): Begović, Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Misimović, Džeko, Mujdža, Lulić, Hajrović.

Argentina (3-5-1-1): Romero, Garay, Fernandez, Campagnaro, Zabaleta, Messi, Rojo, Di Maria, Rodriguez, Mascherano, Aguero.

 

Susret je sudila trojka koju je predvodio Joel Aguilar iz Salvadara.

 

1:0 Kolašinac, autogol

 

 

2:0 Messi

 

 

Iibišević 2:1

 



Posljednje od

Povezani članci (by tag)