Printaj ovu stranu
četvrtak, 12 Juni 2014 17:48

LOV: BH Zmajevi u Zenici

Trg ispred Lamele Zenica i Cafe slastičarna EUROPA bili su danas mjesto održavanja performansa „Svi naši ZMAJEVI – Sretno BiH na Mundijalu u Brazilu“, a povodom početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, na kojem po prvi put u istoriji učestvuje i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Zabavu je priredilo Lokalno omladinsko vijeće (LOV). 

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

 

Tokom Mundijala u Brazilu, volonteri nevladine organizacije LOV osigurat će poseban svečarski dekor u gradu.  Volonteri LOV-a regije Zenica danas će, kao i uoči prvog nastupa BiH u Brazilu besplatno pokloniti više od 1.000 bh.zastava, šalova i ostalih navijačkih rekvizita. Rečeno je kako LOV regija Zenica, bar što se tiče, grupne faze takmičenja, neće organizovati javno gledanje utakmica, odnosno fan zonu.

 

Ovu zabavu kog Lamele uveličali su bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine Nermin Šabić, Vlatko Glavaš i Almir Tolja. U okviru sportsko-promotivnog performansa, Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica izradilo je i veliki baner površine 15 m2  „BH ZMAJEVI“ na kojem je ispisano više od 250 imena igrača i trenera, koji su nastupali za reprezentaciju BiH u periodu od 1992.godine do danas, a prigodan program izveli su članovi Plesno modnog studija “Shadows” i učenici Osnovne škole “Mak Dizdar”.

 

Područje grada oko stadiona i važne raskrsnice već su ukrašene  državnim zastavama, kreacijama sa žuto-plavim balonima i transparentima podrške našoj nogometnoj reprezentaciji. Posebno na ulazima u grad postavljene su poruke:

„Dobrodošli Sajini zmajevi“

„Dobrodošli u Zenicu - gnijezdo ZMAJEVA“

 „Brazil via Zenica“

 

E.Imamović za Zenicablog

 
 
POGLEDAJTE FOTO GALERIJU
 
 
 
...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)