25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Juni 2014 12:29

Zmajevi trenirali u Brazilu

Nogometaši Bosne i Hercegovine obavili su prvi trening u Guaruji.  Trening kamp reprezentacije BiH bio je natopljen vodom zbog kiše koja je padala cijeli dan, ali to izabranicima selektora Safeta Sušića nije smetalo te su svi obavili vježbe koje su pripremljene za njih, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

 

- Ono što je najvažnije, svi su zdravi i mogu trenirati. S manjim ograničenjima preporučili smo da rade Miralem Pjanić, zbog lakših problema s prednjom ložom, Toni Šunjić (aduktor) i Sejad Salihović (zadnja loža) - ističe dr. Reuf Karabeg, ljekar u reprezentaciji.  Selektor Sušić zahvalio je domaćinima u Guaruji na prijemu te istakao da pripreme protiču prema planu.

 

- Ljudi su veoma gostoljubivi, bio sam i ranije ovdje. Naše pripreme protiču u veoma dobroj atmosferi, onako kako smo i planirali. Imali smo dvije prijateljske utakmice i mislim da je to najbolji način da se pripremimo za ono što nas očekuje u prvoj utakmici protiv Argentine - kazao je Sušić.  Sutra su na programu dva treninga, prvi u 9.30, a drugi u 18 sati po lokalnom vremenu.