29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Juni 2014 17:01

Mujanović ispred Ćurovca

Održana je završnica bowling turnira 2. Mepas open u Mostaru. Ovaj sada već tradicionalni turnir u organizaciji Bowling kluba Mostar, održan je u šoping centru Mepas Mall. Broj učesnika ove godine pokazuje da se radi o izuzetno kvalitetnom turniru, a učestvovali su bowleri iz Mostara, Širokog Brijega, Kaknja, Zavidovića i Zenice. 

 

Od ukupno 43 učesnika koji su igrali kvalifikacije, najbolja 24 su prolazila dalje. Nakon final stepova 1 i 2, u direktnim duelima sastajali su se Nermin Begović i Vehid Subotić, Nedžad Hasagić i Damir Dajić, Kenan Ćurovac i Jusuf Delić, te Dino Mujanović i Davor Ćosić. U završni eliminator turnira plasirali su se Nermin, Nedžad, Kenan i Dino. Eliminator se igra tako da četiri igrača igraju 3 igre na četiri staze, gdje nakon svake igre, igrač sa najslabijim rezultatom ispada. Tako je prvi ispao prošlogodišnji osvajač Mepas opena, Nedžad Hasagić i automatski je zauzeo 4. mjesto. Drugi je ispao Nermin Begović i tako je zauzeo 3. mjesto, dok su u borbi za najsjajnije odličije ostali Dino Mujanović i Kenan Ćurovac. Već nakon prva dva - tri bacanja, dalo se naslutiti da će ovo biti zanimljivo i neizvjesno finale. Više koncentracije, želje i sportske sreće imao je bowler Zenikoma Dino Mujanović koji na kraju odnosi pobjedu nad odličnim bowlerom Pin Palsa Kenanom Ćurovcem rezultatom 223:199. 

 

Najbolje plasirana bowlerka turnira je Lejla Omerašević, a vlasnik najboljeg pojedinačnog rezultata u toku turnira (237) je Armin Husić. Organizator je za iduću godinu najavio još zanimljiviji turnir sa još bogatijim nagradama i nadamo se još masovnijim učešćem. Prije završnice turnira, odigran je i treći, revijalni meč između BK Mostar i BK Zenikom. U prva dva susreta u Mostaru i Zenici, slavio je BK Zenikom, dok je u ovom meču slavio BK Mostar i to rezultatom 9:1. Tako su Mostarci na pravi način najavili svoje učešće u Bowling ligi BiH već od slijedeće sezone.


gfgfgf546654