Printaj ovu stranu
subota, 31 Maj 2014 04:28

VIDEO: BIH-Obala Slonovače 2:1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Obale Slonovače sa 2:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u St. Louisu.  Oba gola za BiH postigao je Edin Džeko u 17. i 53. minuti, dok je stijelac za Obalu Slonovače bio Didier Drogba u 90. minuti.  Nogometaši Bosne i Hercegovine prekinuli su niz poraza u prijateljskim utakmicama i pobjedom nad Obalom Slonovače uspješno započeli američku turneju u okviru priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u Brazilu.  Veći dio susreta izabranici selektora Safeta Sušića bili su bolji na terenu i stvorili mnogo više prilika za pogodak, posebno u finišu prvog poluvremena. 


Prvu priliku imao je Misimović u 11. minuti kada nije dobro reagirao iz izgledne pozicije, a šest minuta kasnije BiH je uspjela doći do vodstva. Višća je iskoristio grešku odbrane selekcije Obale Slonovače i izašao sam pred golmana Gbougoua koji je odbranio njegov udarac, a odbijenu loptu je Džeko s ivice šesnaesterca poslao u gol. 

Novu veliku priliku Džeko je imao u 42. minuti kada šutira u prazan gol, a jedan od odbrambenih igrača Obale Slonovače je uspio da s linije ispuca loptu. Minutu kasnije Džeko se ponovo našao u dobroj prilici, ali je nakon solo prodora šutirao preko gola. 

Drugo poluvrijeme počelo je dobro za bh. reprezentaciju, koja u 53. minuti postiže drugi pogodak. Pjanić je pronašao Džeku na ivici šesnaeserca, a napadač Manchester Cityja preciznim udacem pogađa donji lijevi ugao gola i postiže 35. pogodak u dresu reprezentacije.

Za reprezentaciju Obale Slonovače zbog povrede nije nastupio najbolji igrač Yaya Toure, a najveća zvijezda tog tima Dider Drogba u igru je ušao u 63. minuti. Odmah po ulasku u igri imao je dvije prilike, ali je golman Asmir Begović oba puta dobro reagirao. No, u 90. minuti napadač Galatasaraya ipak je uspio postići pogodak za konačnih 2:1. 

Sjenu na pobjedu bh. tima bacile su povrede Kolašinca, Vranješa i Spahića koji su zbog toga ranije morali napustiti teren. No, prema prvim informacijama, ne radi se o težim povredama i trojica bh. igrača ne bi trebalo da imaju problema u nastavku priprema. 

Za reprezentaciju BiH u večerašnjem meču nastupili su: Begović, Šunjić, Spahić (od 81. Hadžić), Vranješ (od 64. Mujdža), Kolašinac (od 19. Salihović), Bešić, Pjanić, Hajrović (od 74. Vršajević), Misimović (od 61. Medunjanin), Višća, Džeko (od 61. Ibišević). 

Naredni meč reprezentacija BiH igra 4. juna u Chicagu protiv Meksika. 


 Rezultati prijateljskih nogometnih utakmica:

Bosna i Hercegovina - Obala Slonovače 2:1
Austrija - Island 1:1 
Švicarska - Jamajka 1:0
Katar - Makedonija 0:0 
Iran - Angola 1:1 
Engleska - Peru 3:0 
Španija - Bolivija 2:0 
Urugvaj - Sjeverna Irska 1:0 
Čile - Egipat 3:2





 

POGLEDAJTE GOLOVE

Posljednje od

Povezani članci (by tag)