29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Maj 2014 04:30

Čelik junior ide u Italiju

Škola rukometa "Čelik Junior", koja je prije mjesec dana otpočela svoju evropsku turneju putovanjem u Prag, a gdje je učestvovala na najjačem rukometnom turniru "Prague Handball Cup", sada nastavlja svoja putovanja. 

 

Nakon mjesec dana priprema za ubjedljivo najteži turnir "Citta di Leno" u Italiji, škola rukometa "Čelik Junior" će u četvrtak, 5. juna, krenuti put Italije sa svim selekcijama. 

 

- Od osnivanja škole rukometa "Čelik Junior", pa do danas, cilj nam je da djeca uz učenje zabave, upoznaju nove prijatelje, druže i zavole ovaj sport. U tome smo bili uspješni, te danas brojimo preko stotinu polaznika raznih uzrasta. U aprilu smo započeli svoju evropsku turneju, a koja se održava svake godine, kao naš godišnji projekt. Bili smo u Pragu sa oko 80 dječaka i djevojčica, družili se i igrali dobar rukomet. Sada nam predstoji vrlo jak turnir u Italiji. Spremali smo se cijeli mjesec i nadamo se prvom mjestu u svim selekcijama u muškoj i ženskoj kategoriji - složili su se treneri škole rukometa "Čelik Junior".