29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Maj 2014 19:49

Okončane bh.pripreme Zmajeva

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim treningom u Hrasnici okončala prvu fazu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu Brazilu.   Selektor Safet Sušić je zadovoljan odrađenim poslom od 11 dana priprema.  

 

- Trenirali smo praktično svaki dan po dva puta, osim danima kada smo imali druge obaveze ili slobodne dane. Istina je da smo imali sitnih problema s povredama. Nijedan trening nismo imali sve igrače na raspolaganju, pa nismo mogli taktički uigrati neke stvari, ali to ćemo raditi u Americi. Izuzev Bičakčića, niko od igrača nije ozbiljnije povrijeđen. Na njega vjerovatno nećemo računati u prvoj prijateljskoj utakmici, a ostali će svi biti spremni. Danas nismo mogli računati na Senada Lulića. Ipak, protiv Obale Slonovače ćemo imati sve igrače na raspolaganju - kazao je Sušić. 

 

Na posljednjem treningu, uoči sutrašnjeg puta na turneju u SAD-u, nije bilo Senada Lulića koji je radio po individualnom programu i ostao je u hotelu, dok su s ostalim igračima trenirali Sead Kolašinac i kapiten Emir Spahić, koji je propustio sinoćni trening. Na stadionu u Hrasnici individualno su trenirali i povrijeđeni Ermin Bičakčić i Tino-Sven Sušić.  Na početku pripema Bičakčić je bio jedini igrač s ozbiljnijom povredom, ali po njegovim riječima osjeća se sve bolje i nada se da će uskoro početi da trenira s ekipom. 

 

- Sve ide po planu, želim što prije da sve vratim. Očekujem da u prijateljskim utakmicama dobijem priliku i odigram makar jednu  utakmcu prije početka SP. S doktorima i fizioterpeutima sam dobro radio i svi su mi mnogo pomogli da se što prije oporavim. Sada se osjećam bolje da mogu trenirati s loptom - kazao je Bičakčić. Vezni igrač splitskog Hajduka Tino Sušić, koji ima lakšu povredu koljena, uoči treninga kazao je da se dobro oporavlja i da očekuje da se priključi trenizima u SAD-u.

 

- Zadovoljan sam, dobro treniramo i imamo odličnu atmosferu. Idemo u SAD puni sebe i s velikom motivacijom. Sve ide nabolje, dobro se osjećam u reprezentaciji. U Brazilu očekujem da prođemo grupnu fazu i svi ćemo dati sve od sebe da to uspijemo. Probaću se nametnuti, iako je velika konkurencija. Meni je veliko zadovoljstvo što sam među 24 igrača - u kazao je Sušić. Reprezentacija BIH u utorak putuje u SAD gdje će igrati dvije prijateljske utakmice protiv Obale Slonovače (30. maja) i  Meksika (4. juna).