28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Maj 2014 16:01

Rezultati: Tempo Sport i Čelik

Kvalitetna liga pionira i predpionira ZDK. Završnica za prvaka NS ZDK – predpioniri. NK TEMPO SPORT – NK BORAC 8:0 U prvoj finalnoj utakmici za prvaka NS ZDK u konkurenciji predpionira, danas su u Zenici igrali zenički Tempo Sport i Borac iz Jelaha. Pobjedili su domaći, predpioniri Tempo Sporta, sa ubjedljivih 8:0 (5:0), pa će revanš u Jelahu biti samo formalnost.


Igrano je na „B“ terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovićima pred oko 50-ak gledalaca po sunčanom i sparnom vremenu (+26*C).

Sudili su: glavni sudija Alihodžić Sanel, pomoćnici A1 Pašalić Harun i A2 Fetić Mirza (svi iz Zenice), delegat je bio Hindija Mirzet (Visoko), komesar za sudije Islambegović Hišam (Zenica).

 

Igrano je 2x25 minuta i tokom cijele utakmice vidjela se razlika u kvalitetu ove dvije ekipe što nam i krajnji rezultat govori. Puleni trenera Nermina Šabića i njegovog pomoćnika Asima Hrnjića nalaze se pred osvajanjem titule prvaka NS ZDK u konkurenciji predpionira za sezonu 2013/2014.

Revanš je na rasporedu u srijedu 28.maja 2014.god. u 11 sati u Jelahu kod Tešnja.


mladicel001

 

Završnica za prvaka NS ZDK – pioniri.

NK ČELIK – NK BORAC JELAH  2:4 (penali). U polufinalnoj utakmici za prvaka NS ZDK u konkurenciji pionira, danas su u Zenici igrali zenički Čelik i Borac iz Jelaha. Pobjedili su gosti iz jelaha nakon boljeg izvođenja penala, jer je utakmica od 2x30 minuta završena sa nepopularnim rezultatom 0:0.

Igrano je na „B“ terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovićima pred oko 80-ak gledalaca po sunčanom i sparnom vremenu (+26*C).

Sudili su: glavni sudija Zubić Mirza (Visoko), pomoćnici A1 Brkić Ilmir (Visoko) i A2 Mamela Semin (Breza), delegat je bio Kićo Amel (Kakanj), komesar za sudije Islambegović Hišam (Zenica).

 

Utakmica je bila veoma borbena u kojoj domaći nogometaši, trenera Amira Japaura, nisu iskoristili prednost domaćeg terena i utakmica je završena bez golova 0:0. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojem su gosti iz Jelaha imali više sreće i pobjedili sa 2:4. Kod izvođenja penala istakao se gostujući golman sa dvije odbrane penala, što je i odlučilo pobjednika.

Ovom pobjedom pioniri Borca iz Jelaha kod Tešnja plasirali su se u finale za pionirskog prvaka NS ZDK, u kojem ih čeka Krivaja iz Zavidovića. Naime, juče su pioniri Krivaje iz Zavidovića pobjedili kod kuće ekipu Visport iz Visokog sa 1:0.

Finalne utakmice za pionirskog prvaka NS ZDK za sezonu 2013/2014, na rasporedu su 28.05. i 31.05./01.06.2014.godine u 11sati.

Sastaju se Borac (Jelah) – Krivaja (Zavidovići).

 

E.Imamović za Zenicablog