Printaj ovu stranu
petak, 23 Maj 2014 21:30

Video:Finale Kupa Sarajevo-Čelik

Revanš finala Kupa. Sarajevu Kup BiH. FK Sarajevo – NK Čelik 3:1 - Danas je u Sarajevu, na stadionu „Asim Ferhatović –Hase“ odigran revanš susret finala Kupa BiH između FK Sarajevo i NK Čelik iz Zenice. Sarajevo je pobjedilo sa 3:1 (0:0), a u prvoj utakmici 07.maja u Zenici, takođe, su pobjedile Sarajlije sa 2:0, te su tako osvojile Kup BiH.

 

Gledalaca: oko 10.000; Sudija: Edin Jakupović (Bihać); Žuti kartoni: Bilbija (Sarajevo) Bašić, Bajraktarević i Mišić (Čelik); Strijelci: Velkoski, Puzigaća, Bilbija za Sarajevo i Mešanović za Čelik.
Sastavi timova:
SARAJEVO: Bandović, Barić, Stojčev, Jajalo (Kovačević), Velkoski (Todorović), Purić (Vusljanin), Trivunović, Cimirot, Dupovac, Puzigaća, Bilbija. (Trener Dženan Uščuplić).

ČELIK: Salih Hinović, Semir Bajraktervić, Jasmin Mešanović, Fenan Salčinović (Marin Popović), Emir Jusić (Sead Jakupović), Nikola Simić, Dženan Bureković (Armin Duvnjak), Darko Mišić, Petar Bašić, Slobodan Lakićević, Mehmedalija Čović. (Trener Nizah Hukić).

Na klupi Čelika još su bili: golman Aid Vehabović, Renato Gojković, Namir Alispahić i Vedad Jaganjac

U ekipi Čelika su nedostajali standardni prvotimci: golman Adi Adilović, Stipe Barać (povrede) i Alen Dedić (žuti kartoni).

 

Utakmica je počela minutom šutnje za sve žrtve neviđenih poplava u BiH, ali i regionu.
Sarajevo je imalo više od igre u prvom poluvremenu i nekoliko izglednih pozicija za postizanje gola:
6.minuta - Velkoski izlazi sam pred Hinovića, ali kada je trebao šutirati on je pokušao uposliti Bilbiju, golman Čelika je odbranio, a Jusić, u posljednjem trenutku,  izbacio loptu u aut.

U 11. minuti sjajno je Barić ubacio u kazneni prostor Čelika, Bilbija je neometan šutirao glavom ali je Hinović fenomenalnom intervencijom poslao loptu u korner.
30. minuta- Barić je odlično poslao loptu prema Puriću, koji izlazi sa desne strane ispred Hinovića, ali je i ovoga puta Hinović sjajno reagovao, zatvorio ugao, pa je Purić loptu poslao preko gola.
U posljednjoj minuti prvog poluvremena Puzigaća je centrirao sa lijeve strane, Purić je šutirao, Hinović odbranio, da bi novi šut Purića sjajno izblokirao Lakićević i mreža Čelika je ostala netaknuta.
Na početku  drugog poluvremena dobra prilika za Čelik. Jednu ubačenu loptu nespretno je odbranio Bandović, ali je Puzigaća loptu poslao u korner.
U 67. minuti sjajan solo prodor Cimirota po desnoj strani. Prošao je tri igrača Čelika a zastim nesebično dodao do Velkoskog koji je pokušao dodati loptu do Bilbije, Lakićević je sjajno uklizao, ali se lopta odbila do Velkoskog koji je šalje u praznu mrežu.
69.minuta- nova lopta u mreži Čelika. Sjajno su kombinovali Barić i Purić, koji majstorski centrira prema Puzigaći koji sa 16 metara sjajno šutira i šalje loptu u gol. Hinović je bio nemoćan.
Ipak u 82. minuti Čelik dolazi do gola. Napadač Jasmin Mešanović se sjajno ubacio iza leđa odbrane Sarajeva i majstorski prevario istrčalog Bandovića, te pogodio praznu mrežu Sarajeva.
U narednom napadu Todorović koristi neodlučnost i prolazi pored Mehmedalije Čovića, nesebično asistira za Nemanju Bilbiju koji pogađa za konačnih 3:1.
Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja pa je susret završen rezultatom 3:1. Nakon toga uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Sarajeva, koji su zajedno proslavili dugo očekivani trofej. Navijači Sarajeva su priredili odličnu koreografiju i zapalili veliki broj baklji.
Čestitke nogometašima Sarajeva na zasluženom osvajanju Kupa BiH, a čestitke i Čelikovim nogometašima i stručnom štabu na plasmanu u finale najmasovnijeg takmičenja u BiH od sportske redakcije Zenicabloga.

 

E.Imamović za Zenicablog

 




Posljednje od

Povezani članci (by tag)