29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Maj 2014 03:45

U mladom timu odlični igrači

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić zadovoljan je utakmicom koju su njegovi izabranici odigrali u Gradačcu protiv mlade (U-21) selekcije BiH. Utakmica je završena pobjedom seniora s 5:0, a Sušić je po završetku susreta istaknuo da u timu Vlade Jagodića ima mnogo zanimljivih i perspektivnih igrača.

 

- Vidjeli smo dobru utakmicu. Iako smo slavili s 5:0, u mladom timu je bilo dosta igrača na koje sigurno treba računati u budućnosti. Očekivao sam dobar teren i veliku podršku naših navijača u Gradačcu i očekivanja su mi ispunjena - rekao je Sušić i dodao da mu je veoma bitno bilo da teren stadiona ''Banja Ilidža'' bude dovoljno ''mekan'' da bi se izbjegle eventualne povrede igrača.

 

Reprezentacija BiH nastavit će pripreme za SP u Brazilu, a Sušić je naglasio da je najbitnije doziranje tempa treninga do prijateljskih utakmica u SAD-u, kada će ekipa uigravati taktike u susretima protiv snažnih protivnika. Selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić je čestitao seniorima na pobjedi i zaželio im sreću u Brazilu. Naglasio je da je susret bio na visokom nivou iako se utakmica igrala u humanitarne svrhe.

 

- Prisustvovali smo lijepom događaju danas u Gradačcu. Nemam zamjerki za moje igrače. Neki od njih su prvi put zajedno igrali, ali pokazali su, kao što je Sušić rekao, da u ovom timu ima mnogo zanimljivih i perspektivnih nogometaša. Rezultat nije bitan, ispunili smo što smo željeli, a to je da budemo dobar sparing partner našem ''A'' timu. Sada ih trebamo ispratiti na dalek put i nadamo se da ćemo uživati u njihovim igrama - zaključio je Jagodić.