20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Maj 2014 16:10

Čelik-Bosna u 19h u Areni

PRESS U RK "ČELIK". večeras DERBI  RK ČELIK – RK BOSNA SARAJEVO (19h).  U CABARET CLUBU BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA U ZENICI, održana press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je derbi utakmica 1.kola Lige 4 za prvaka BiH, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Bosna iz Sarajeva, te plasman Čelika u Ligu 4.

 

Utakmica RK Čelik – RK Bosna (Sa) na rasporedu je večeras/subotu 10.maja 2014. godine u 19 sati u Areni Zenica. Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Aldin Begagić, kapiten Čelika, te standardni prvotimci: Davor Kadić i Milan Ivančev, povratnik u Čelikov sastav nakon dva mjeseca odsustva iz kluba i iz zemlje zbog radne dozvole.

 

U uvodnom dijelu, predsjednik Škrbić je, između ostalog, osvrnuo na stanje u klubu i napravio presjek svih događanja u protekloj sezoni ligaškog takmičenja. Ponovio je, kao i na prošlom pressu sve nedaće, koje su ih pratile, a naročito u proljetnom dijelu sezone:

 

- Od početka proljetnog dijela prvenstva prate nas mnoge nezgode u vlastitom pogonu  – od povreda: Davora Kadića, Mirze Hurema, Mirze Dervenčića, odmah na startu od prvog kola, zatim Milana Duvnjaka, Aldina Begagića i Eduarda Martića, pa onda slijede odlasci iz tima Milana Ivančeva, zbog neregulisanog boravka u BiH i Mirze Hurema koji je  nastavio karijeru u Iraku. Dervenčić treba na operaciju koljena i biće duže odsutan sa sportskih terena, Mujanović se povrijedio na zadnjoj utakmici sa Maglajom. Nabrojao je još stavki vezanih za situaciju u klubu, Savezu, medijima:

-zadovoljan je plasmanom Čelika u Ligu 4 i pored svih nedaća,

-pozitivan je povratak u tim Milana Ivančeva,

-pozitivna je pojava na terenu 5-6 juniora Čelika,

-U Ligu 4 ulaze ravnopravno sa ostalima u borbi za što bolji plasman,

-Smatra da u Ligi 4 svako može pobjediti svakoga, ali da je Borac iz Banja Luke, ipak, blagi favorit za prvaka, jer je imao najviše vremena za odmor i pripreme,

-Smatra da mogu izboriti plasman koji vodi u Evropu,

-Završnicu trebaju suditi najbolji sudijski parovi, a ne parovi po nacionalnom ključu,

-Savez je obezbjedio novčane nagrade za tri prvoplasirane ekipe u Ligi 4,

-BHT1 treba prenositi po jednu utakmicu iz kola,

-predloženo je smanjenje lige sa 16 na 10 klubova, a to se može realizovati u sezoni 2015/2016, jer se odluka o smanjenju mora donijeti godinu dana ranije,

-zahvalio je medijima iz Zenice na praćenju RK Čelik i cijelog takmičenja,

-u planu RK Čelik je angažovanje nekoliko mladih i talentovanih igrača iz okruženja,

-nema otkaza nijednom igraču Čelika,

-finansije i dalje ostaju problem broj 1. kluba,

-potrebno je klub profesionalizovati, tj. postaviti na funkciju direktora, a ne volonterski rad kao sada.

 

Večeras se igra ,,utakmica godine sa RK Bosna-Sarajevo'', kako je nazvaše u RK Čelik, pobjednikom ligaškog dijela takmičenja. Ekipa Bosne je jedina koju Čelik nije pobjedio u ovom prvenstvu. U Zenici je bilo neriješeno, a u Sarajevu je slavila Bosna.

 

Prvotimci Čelika, Aldin Begagić, Davor Kadić i Milan Ivančev  ističu zajednički, da je plasman u Ligu 4 zaslužen i da sada trebaju nastaviti pobjednički niz, nakon 3 uzastopne pobjede u prvenstvu. Ekipu Bosne smatraju veoma mladom, utreniranom i uigranom ekipom. Obećavaju borbenost, dobru igru i neće se predati, te očekuju pobjedu u ovom derbiju kola. Pozivaju navijače da ih bodre i podrže i da zajedno proslave pobjedu.

 

Da ponovimo, utakmica Čelik –Bosna, na rasporedu je večeras/subotu 10.maja 2014.godine u Areni  Zenica, sa početkom u 19 sati. Ulaz je 3KM.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u ovom derbiju kola, u borbi za prvaka BiH.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa