20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Maj 2014 03:46

Međunarodno prvenstvo paraplegičara

11. Međunarodno prvenstvo paraplegičara i oboljelih od dječije paralize u Zenici - Iz Udruženja paraplegičara  i oboljelih od dječije paralize Zenica dobili smo obavještenje o održavanju 11. Međunarodnog prvenstva paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Prvenstvo će se održati od 06.-08.juna 2014.godine u Zenici. Organizator i domaćin prvenstva biće Udruženje paraplegičara  i oboljelih od dječije paralize Zenica.


Obavještenje prenosimo u cjelosti:

 

„11. Međunarodno prvenstvo paraplegičara i oboljelih od dječije paralize održaće se od 6-8-juna 2014 u Zenici. Organizator i domaćin prvenstva biće Udruženje paraplegičara  i oboljelih od dječije paralize Zenica.

 

Ovi sportski događaji će se po prvi puta u istoriji sporta sa invaliditetom BIH održati u našem gradu.Očekuje se učešće  14 ekipa sa cca 150 atletičara iz šest država nastalih raspadom Jugoslavije: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina.  Takmičenja će se odvijati u atletskim disciplinama: trke u invalidskim kolicima na 100, 200 i 400 m., bacanje diska, kugle i koplja.  Nakon atletike, održaće se i  šahovski turnir. 

 

Ovo je veliko priznanje Zenici kao gradu, našim takmičarima koji su prethodnih deset godina osvajali prva mjesta u muškoj i ukupnoj konkurenciji, Zenici kao najjačem centru atletike za osobe sa invaliditetom (dva paraolimpijca i navedeni uspjesi naših takmičara). Ekipu Ze-do  kantona će predstavljati takmičari iz Vareša, Zavidovića, Doboj-juga i Zenice. 

 

Predsjednik Organizacionog odbora igara je mr.sci. Hasan Topalović, koji ima velike zasluge za organizovanje dosadašnjih devet Sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Ze-do kantona. Članovi organizacionog odbora su: Halid Bajramović, Harun Aliefendić, Emilija Batarilo, dr. Suad Bašić, Zdenko Mileusnić i Mirsad Đulbić.

Veliku pomoć organizaciji igara pružila je i općina Zenica na čelu sa načelnikom Husejinom Smajlovićem, koji je početkom marta /3.3.2014/ primio delegaciju udruženja  u sastavu: mr.sci. Hasan Topalović predsjednik organizacionog odbora, te članovi Emilija Batarilo i Harun Aliefendić i obećao konretnu pomoć u realizaciji ovog projekta“. 

 

E. Imamović za Zenicablog

Povezani članci (by tag)