Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 05 Maj 2014 16:05

Podržimo KŽK Čelik:utorak 18h

PRESS U KŽK "ČELIK" Utorak: KŽK Čelik – ŽKK Play off (18h). Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je treća finalna utakmica play off-a za prvaka BiH  protiv ekipe ŽKK Play off

 iz Sarajeva. Odmah da napomenemo da se finalna serija igra do tri pobjede jedne ekipe. Trenutni omjer u pobjedama je 1:1.

 


Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u utorak 06.maja 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN! Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Čelika, Zvjezdana Gagić i Marina Džinić.Press konferenciju je vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu rekao da, nakon poraza u Sarajevu u 2.utakmici doigravanja za prvaka, sada slijedi treća utakmica u kojoj Čelik sutra igra treću  finalnu utakmicu protiv sarajevskog Play off-a.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku se osvrnuo na subotnju utakmicu u Sarajevu i objasnio kako je on vidio utakmicu i najavio bolju igru i rezultat u sutrašnjem duelu dvije, trenutno, najbolje ekipe u BiH: „Utakmica u Sarajevu je protekla u vrlo čudnom ritmu po nas, nismo se najbolje snašli. Djelovali smo dosta čudno i nismo odgovorili najbolje, bili smo nervozni i donosili smo neke ishitrene odluke. Nema puno mjesta za tugovanje, izvukli smo pouke koje se sutra ne smiju ponoviti. Sutra želimo pokazati zašto smo mi najbolja ekipa“, istakao je ŠSŠ Čelika Slobodan Kecman.


Dodao je da se treba poboljšati i voljni moment kod njegovih igračica, te će se tako prebroditi mala kriza u igri i rezultatu. Ističe da su Sarajke u subotu pružile svoj maksimum, a da je Čelik i sa toliko ishitrenih odluka i nervoze u toku utakmice, ipak bio blizu da ne bude poražen. Ističe povoljan zdravstveni bilten u ekipi i da će njegove djevojke sutra odigrati mnogo bolje. Očekuje povoljan rezultat.

 

Košarkašice Čelika Zvjezdana Gagić i Marina Džinić, standardne prvotimke Zeničanki, priznaju da je uzrok poraza u Sarajevu nepoštivanje dogovora iz svlačionice, te neke brzoplete odluke u napadu. Kažu da im je


Play off  nametnuo svoj ritam igre, što je rezultiralo porazom. Nadaju se boljoj igri u sutrašnjoj utakmici i ističu prednost domaćeg terena, jer su sve utakmice sa Play off-om otišle na stranu domaćina (Čelik je pobjeđivao u Zenici, a Play off u Sarajevu). Kao što je poznato, KŽK Čelik bi bio domaćin u, eventualnoj, petoj utakmici doigravanja, jer je osvojio prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja. Pozivaju navijače da ih podrže i pomognu da ostvare novu pobjedu, da bi na narednu utakmicu u Sarajevo išle rasterečeno.

 

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u utorak 06.maja 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u borbi za još jedan trofej, nakon osvojenog kupa BiH  (16.marta 2014.godine).

 

E.Imamović za Zenicablog

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)