Printaj ovu stranu
nedjelja, 04 Maj 2014 00:32

Zenica Karate Master 2014

U sportskoj dvorani Bilimišće, održan je Otvoreni karate turnir "Zenica Karate Master 2014". Ovaj karate spektakl je organizovao Šotokan karate savez Ze-do kantona, a nosioci tehničke organizacije su biti mladi članovi Karate kluba "Kumite" iz Zenice.

 

Na turniru je gostovalo 8 karate klubova sa oko 80 takmičara iz BiH i Republike Hrvatske:

·        Karate klub "Petrina" iz Bibinja, Hrvatska

·        Karate klub "K-1" iz Rijeke, Hrvatska

·        Karate klub "Gradina" iz Zemunika, Hrvatska

·        Karate klub "Igman" iz Istočnog Sarajeva

·        Karate klub "Centar" iz Sarajeva

·        Karate klub "Kyusho" iz Zenice

·        Karate klub "Nico" iz Zenice i

·        Karate klub "Kumite" iz Zenice

Ovaj turnir je krasila odlična organizacija samog događaja, ali i veoma kvalitetne karate prezentacije. Kao dobri domaćini, svim takmičarima koji su dan ranije doputovali iz inostranstva, priredili smo prigodan bosanski roštilj  uz druženje u prirodi. Takođe, na dan takmičenja svim trenerima, sudijama i gostima, priredili smo ručak sa izvornim bosanskim jelima. Za pripremu ovog ručka zaslužne su majke naših članova kojima želimo ovom prilikom od srca zahvaliti na trudu i zalaganju, ali i na odličnoj hrani.

 

Na turniru smo po završetku svih kategorija dodjelili pehare najuspješnijim ekipama i pojedincima ovog turnira. Pehar "Zenica Karate Master 2014" osvojili su:

·        Karate klub "Centar" Sarajevo - najuspješniji klub turnira

·        Karate klub "Kyusho" Zenica - najbrojniji klub turnira

·        Karate klub "Igman" Istočno Sarajevo - pehar "Best of the best"

·        Karlo Stradiot, Karate klub "K-1" Rijeka - najuspješniji takmičar turnira

·        Estera Dundović, Karate klub "Petrina" Bibinje - najuspješnija takmičarka turnira


Obrzirom da je ovo već šesti turnir u organizaciji Karate kluba "Kumite" Zenica, iz uprave ovog kluba navode da je ovo do sada najbolje organizovan turnir koji je protekao u jednoj pozitivnoj atmosferi, u dvorani se osjetio fer-pley takmičarski odnos među učesnicima, a sudije koje su dijelile pravdu su i od strane organizatora, ali i od strane publike, dobile samo najveće ocjene.

 

Dio atmosfere sa ovog događaja, pogledajte na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/zekumite/media_set?set=a.637081309693376.1073741843.100001745383160&type=3

 

Sve pohvale koje smo dobili su nam veliki motiv za dalji i predaniji rad sa najmlađim naraštajima našeg grada, ali i za detaljniji rad sa našim talentovanim članovima.

 

Press KK "Kumite" Zenica

Posljednje od

Povezani članci (by tag)