Printaj ovu stranu
petak, 02 Maj 2014 04:56

Prijenos sa SP samo uz licencu

Javno gledanje utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. kao i utakmica naših Zmajeva bit će moguće samo uz  licencu Svjetske nogometne federacije -FIFA.



Sa BHRT-a su saopštili da se javno prikazivanje odnosi isključivo na direktne prijenose i podrazumijeva javno prikazivanje za koje se naplaćuju ulaznice ili se vrši bilo kakva druga naplata prisustva, javno prikazivanje koje sponzoriraju kompanije koje nisu zvanični sponzori FIFA-e, zatim javno prikazivanje koje na bilo koji način donosi zaradu organizatoru po osnovi korištenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. za te svrhe te javno prikazivanje kojem prisustvuje više od 5.000 gledatelja. Javno prikazivanje u kino dvoranama je zabranjeno.

Zabranjene su bilo kakve intervencije na sadržaju programa iz Brazila. Zabranjeno je javno prikazivanje u političke svrhe.

"BHRT je medijski vlasnik licence za prijenos i emitovanje Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. na svim broadcast platformama i kao takva ne može izdavati dozovole za javno emitiranje bilo kojeg sadržaja sa SP-a u nogometu. Za javno prikazivanje potrebno je dobiti dozvolu FIFA-e. Konačni rok za predaju zahtjeva je 09. maj 2104. godine. Zahtjevi se šalju na web adresu www.publicviewing2014.fifa.com", navodi se u saopštenju BHRT-a.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)