Printaj ovu stranu
srijeda, 30 April 2014 20:34

Galerija: Čelik-Borac u Areni

RK ČELIK ELIMINISAN IZ KUP-a BiH.RK ČELIK – RK BORAC 22:33 ARENA u Zenici; Početak: u 19 sati; Gledalaca: oko 400; Sudije: Hrstić Žarko i Primorac Mario, delegat Semiz Dragan; U revanš utakmici četvrtfinala rukometnog Kupa BiH, sezona 2013/2014, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Borac iz Banja Luke. Utakmica je završena  rezultatom 22:33  (13:13) za Borac.

 

Sastav RK Čelik: Ajdin Tufekčić, Haris Šarić, Eduard Martić, Dragan Starčević, Milan Duvnjak 4, Edvin Begović 1, Boško Jolović 8, Enes Sirčo (13 odbrana), Harun Alihodžić 3, Miralem Dudić 1, Almir Rekanović 5, Nermin Mujanović, Muhamed Ajanović, Ahmed Oruč; (Trener Zdenko Antović).

 

Sastav RK Borac: Janković 1, Tešić 5, Mikić 6, Nježić, Haseljić, Bezbradica 6, Rađenović 6, Obradović 4, Ćelić, Šešić, Ćeranić, Blažević (6 odbrana), Trkulja 5, Nikolić; (Trener Ivan Čop);

 

Najefikasniji kod Čelika: Boško Jolović (8) i Almir Rekanović (5) golova;

Najviše golova za Borac postigli: Mirko Mikić, Nemanja Bezbradica i Igor Rađenović po 6 golova.

 

Sedmerci za Čelik: 1 (2); Sedmerci za Borac: 3 (4);

Isključenja: Čelik (4' ); Borac(4' );

 

Iskusniji rukometaši Borca zasluženo su pobjedili desetkovanu i podmlađenu ekipu Čelika sa 33:22 i tako se plasirali u polufinale Kupa BiH. I u prvoj utakmici u Banjoj Luci Borac je bio bolji i pobjedio sa 41:30.


U timu Čelika večeras nisu nastupili Aldin Begagić, Davor Kadić, Mirza Dervenčić, Nermin Bašić, Dragan Starčević i Eduard Martić, a u igri su bili sve sami poletarci: Almir Rekanović, Harun Alihodžić, Miralem Dudić, Muhamed Ajanović, Haris Šarić, Ahmed Oruč, Ajdin Tufekčić, pa i Enes Sirčo i Edvin Begović. Junior Almir Rekanović je postigao čak 5 golova, a golman Enes Sirčo je imao 13 odbrana (1 sedmerac).

 

U prvom poluvremenu domaći su imali vođstvo i od +4 gola (6:2), ali su iskusni gosti tu prednost brzo sustigli i  onda se igralo, uglavnom gol za gol. Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom 13:13. U 40. minuti domaći su imali vođstvo od 20:18, a onda iskusnija i jača ekipa Borca koristi svoju snagu i iskustvo i u potpunosi okreće rezultat u svoju koristi, te prave seriju od 1:13, pa rezultat glasi 21:31. Tako je rješeno pitanje pobjednika u ovom susretu. Do kraja utakmice domaći postižu još 1 gol, a gosti 2 gola za konačnih 22:33 u korist višestrukog prvaka BiH i osvajača Kupa BiH i učesnika Regionalne SEHA lige.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU IZ ARENE





...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)