28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Maj 2014 01:49

Sušićev spisak 5.maja

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić će 5. maja objaviti spisak igrača koje će pozvati na pripreme za svjetsko prvenstvo. Sušić će pozvati 23 igrača koji će se okupiti u Sarajevu 15. maja. Na spisku 5. maja bit će igrači koji dolaze na pripreme.

 

To su 23, eventualno 24 igrača, s obzirom na to da se Mujdža još nije oporavio – kazao je Sušić za Agenciju FENA. Još nije želio govoriti konkretno o imenima, navodeći da će pozvati “naše najbolje igrače”.Kada je u pitanju status dugogodišnjeg reprezentativca Elvira Rahimića, selektor navodi da mu je ponudio mjesto u stručnom štabu.

 

- Cilj mi je da Rahimić bude s nama na svjetskom prvenstvu. Ponudio sam mu da bude član stručnog štaba. Ostavio sam mu malo vremena da razmisli i on se javio i rekao da bi volio da bude s nama – kazao je selektor bh. tima. Reprezentacija BiH okupit će se u Sarajevu 15. maja, a tokom prvog dijela priprema odigrat će prijateljsku utakmicu s U-21 reprezentacijom BiH 22. maja u Gradačcu. Ekipa će nastaviti pripreme u SAD-u, gdje je planirano odigravanje dvije pripremne utakmice – 30. maja u St. Louisu protiv Obale Slonovače i 3. juna u Chicagu protiv Meksika.

 

Nogometaši BiH u debiju na svjetskom prvenstvu nastupaju u grupi sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana. Prvi meč igraju protiv Argentine 15. juna u Rio de Janeiru.