20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 April 2014 18:32

KŽK Čelik protiv ŽKK Play off

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je prva finalna utakmica play off-a za prvaka BiH  protiv ekipe ŽKK Play off  iz Sarajeva. Odmah da napomenemo da se finalna serija igra do tri pobjede jedne ekipe.


Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u utorak 29.aprila 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Čelika, Aida Kalušić, kapiten ekipe i Aldijana Iriškić.

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu spomenuo da se shvati odluka kluba da se ne kontaktira sa medijima pred ovu utakmicu (osim zvanične press konferencije), da bi se što kvalitetnije pripremili za predstojeće utakmice završnice za prvaka. Rekao je da sada slijedi play off za prvaka u kojem Čelik, sutra, igra prvu finalnu utakmicu protiv sarajevskog Play off-a.

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku ističe spremnost njegove ekipe za finalne utakmice završnice za prvaka BiH. Nada se pobjedi, ali napominje da je svaka utakmica sa Play off-om priča za sebe. Kako reče trener Kecman, da je sutrašnja utakmica 8. po redu susret sa Play off-om (Regionalna liga, domaće prvenstvo, kup BiH i prijateljske utakmice). Objasnio je da su termini odigravanja utakmica utorak-subota-utorak i redosljed je slijedeći: prva utakmica u Zenici, druga utakmica u subotu u Sarajevu, treća, ponovo u Zenici, a ako bude potrebno dalje, redosljed se nastavlja  dok jedna od ekipa ne ostvari tri pobjede. Ističe povoljan zdravstveni bilten u ekipi i da je zadovoljan formom cijele ekipe, ali isto tako zna okosnicu ekipe od 8-9 igračica na koje se može osloniti. Za prvu utakmicu kaže da će u ekipi biti 12 najboljih košarkašica. Čelik je, inaće, ubjedljivo dobio zadnje dvije utakmice protiv Play off-a, ali, kaže, da to ne mora ništa da znači.

Kapiten ekipe Aida Kalušić i najbolja igračica u zadnjoj utakmici, Aldijana Iriškić, ističu da jedva čekaju samo da utakmica počne. Kažu da su dobro pripremljene, atmosfera u ekipi je dobra, a da u ekipi ima igračica koje još nisu osvojile nijedan trofej, pa će i to biti motiv više da se ova prilika za titulu prvaka iskoristi. Napominju da neće biti nimalo lako doći do cilja, ali će pokušati da u prva tri susreta dođu do titule, što bi bila kruna ove sezone. Ovakve utakmice jedva čeka svaka igračica da se naplati sav trud iz cijele sezone, ističu Čelikove standardne prvotimke
Zajednički  pozivaju navijače da dođu u što većem broju sutra u Arenu i da zajedno, uz njihovu podršku, idu do nove pobjede.

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u utorak 29.aprila 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u borbi za još jedan trofej, nakon osvojenog kupa BiH  (16.mart 2014.godine).

E.Imamović za Zenicablog