Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 28 April 2014 11:10

Robijaši traže ukidanje zabrane

Udruženje "Robijaši 1988" poslalo je zahtjev Nogometnom/fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine od kojeg traže ukidanje zabrane prisustva gostujućih navijača na utakmicama finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prenosimo vam njihove saopštenje bez ikakvih intervencija:

Poštovana gospodo iz N/FSBiH


Pred nama su dva posljednja kola prvenstva i dvije finalne utakmice Kupa BiH. Zabrana prisustva gostujućim navijačima i simpatizerima na stadionima u našoj državi koju ste uveli prije početka proljetnog dijela prvenstva i za koju ste najavili kako će biti kratkotrajna traje i dalje. Posljedice iste su bile mnogobrojne ali najočitija je bila izrazito mala posjeta utakmicama BH Telecom Premijer lige, zbog koje su osim nas, kojima je uskraćeno pravo da prisustvujemo utakmicama voljenog kluba izvan našeg grada, posljedice osjetili i klubovi domaćini u financijskom smislu. Ista ta zabrana nije ispoštivana u više slučajeva u proteklih mjesec i pol, kada su neorganizirane skupine gostujućih navijača bile na tribinama stadiona.

Zahtijevamo da zabranu ograničite na one skupine koje stvaraju nerede i kojima nije glavni cilj putovanja bodriti svoj tim. Mi, članovi Udruženja „Robijaši 1988“ želimo da ukoliko ne povučete donesenu odluku u pogledu BH Telecom Premijer lige, dopustite gostujućim navijačima prisustvo na utakmicama finala Kupa BiH, 07.05. (stadion Bilino polje) i 17.5.2014. (stadion Koševo) a sve za dobrobit BiH nogometa i atmosfere koja treba da opravda finalni dvoboj dva kluba sa bogatom sportskom tradicijom i navijačkom infrastrukturom.

Nadamo se da će i klubovi podnijeti ovakav zahtjev prema Savezu i time podržati naše napore da ove dvije utakmice imaju sve potrebne elemente koje čine jedno finale.

 

U iščekivanju pozitivnog odgovora i razumijevanja, šaljemo vam sportski pozdrav,

 

ZA ČELIK I ZENICU !!!



12-18dec2013



Posljednje od