Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 28 April 2014 11:16

Winter Cup 2015

Kvalitet i kvantite su dva različita pojma, a nakon godina rada i iskustva elitna škola rukometa je uspjela da ove pojmove stopi u jedan velik i vrlo kvalitetan projekat "Winter Cup".


Škola rukometa "Čelik Junior" će iduće zime sve Zeničane, Bosance i Hercegovce, počastiti neviđenim rukometnim događajem u Evropi, a tek na našim prostorima. Naime, Winter Cup je najveći zimski rukometni festival, a koji će u zimu koja nam dolazi okupiti na hiljade rukometaša i rukometašica iz cijele Evrope. Grad Zenica je zahvaljujući ovoj školi rukometa stekao naziv "Rukometni centar regije", jer se svake godine u organizaciji "Čelik Juniora" u ovom gradu održi nevjerovatan rukometni spektakl.

Winter Cup bi trebao trajati pet dana, a kroz dane takmičenja, učesnicima će biti pružena i mogućnost zabave i to na vrlo visokom nivou. Kako saznajemo od organizatora, zenička ljepotica će biti pretvorena u središte kompletnog zbivanja, a u njoj će se 'izgraditi' party room gdje će svake večeri svi učesnici ovog projekta uživati uz muziku i besplatno piće.

Da je škola rukometa "Čelik Junior" dobar organizator govori i to da su mađarski prijatelji iz Veszprema, a organizatori Cell Cup-a (najveći ljetni rukometni festival) ponudili saradnju "Winter Cup-u", te će ovoga ljeta u Veszpremu biti prezentiran kompletan program dobro poznatog RUKOMETNOG SPEKTAKLA.

VELIKA ZAINTERESOVANOST
Winter Cup je postao jedan veliki rukometni turnir, a za koji vlada velika zainteresovanost. To dokazuje činjenica da se svakodnevno na kontakte škole rukometa javljaju mnogi klubovi, uglavnom van granica regije sa željom da ostvare učešće na turniru. Opet, iz tog razloga, organizator je spreman otvoriti prijave dosta ranije. Kako kažu organizatori, pratit će zainteresovanost za turnir kroz mjesec dana i ako bude ista kao i sada ili čak doživi ekspanziju, a što je skoro pa sigurno, prijave će biti otvorene krajem mjeseca juna.

Organizacija ovog projekta je vrlo kompleksna, te iz želje da ne bude žurbe i da se svaki segment odradi na apsolutno najvišem nivou organizatori su počeli pripremati ovaj spektakl već sada. Praksa dosta ranije pripreme se do sada isplatila i pred sam početak turnira nije bilo nikakvih problema i potrebe za nervozom, saznajemo od organizatora.

Sudije na ovom spektaklu će također biti internacionalne. Naime, u sklopu prijava za ekipe bit će otvorene prijave i za sudije, a prednost imaju visoko rangirani suci.

Nema sumnje da će naredne zime u Zenici biti održan još jedan veliki spektakl, a u organizaciji škole rukometa "Čelik Junior". Svi zainteresovani timovi organizatore mogu kontaktirati preko facebook stranica turnira:

Winter Cup -> klikni OVDJE!

Rukometni turnir Zenica -> klikni OVDJE!

Posljednje od

Povezani članci (by tag)