20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 23 April 2014 20:53

Nova rekonstrukcija na Bilinom

Mada još u Zenici čekaju uputstva iz Evropske fudbalske federacije (UEFA), čiji su predstavnici početkom ovog mjeseca obišli stadion Bilino polje i, između ostalog, mjerili intenzitet rasvjete, izvjesno je da će već u prvim danima narednog mjeseca početi nova rekonstrukcija „Zmajevog gnijezda". U posljednjih desetak godina zenički stadion imao je tri veće rekonstrukcije.

 

- Očekujemo da stignu uputstva o neophodnim sanacionim radovima, ali će se raditi rasvjeta, jer od kvalifikacijskog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2016. na svim stadionima, zbog kvaliteta televizijskih prijenosa, jačina rasvjete mora biti standardizirana. Rok za sanaciju rasvjete je već kraj juna - kaže Mirsad Heleg, direktor Javnog preduzeća za uređenje Zenice. On je dodao da će se određeni zahvati raditi na travnjaku, u svlačionicama, krovu na istočnoj tribini...

 

- Travnjak se mora dovesti na prošlogodišnji nivo. Vjerovatno će dio, u golmanskom prostoru i uz aut-linije, a gdje se kreću pomoćne sudije, biti zamijenjen - najavljuje Heleg, dodajući da će UEFA za ove radove odobriti i finansijska sredstva. Uporedo s radovima na Bilinom polju, na nekoliko stotina metara udaljenom Kamberovića polju ovog će se ljeta raditi reflektori. Time će i ovaj stadion, na kojem povremeno premijerligaške mečeve igra i Čelik, a ove sezone Vitez, imati uvjete za odigravanje noćnih utakmica i odrađivanje treninga.

 

- S reflektorima ćemo moći organizirati i turnire i ponuditi odigravanje više utakmica u isto vrijeme - istakao je Alija Porča, v. d. direktora Čelika.  (Avaz)