20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 19 April 2014 20:41

Kengur i Kobić najbolji u Zadru

Kadetska selekcija košarkaškog kluba Kengur pobjednik je međunarodnog turnira u Zadru koji je organizovao KK ABC iz Zadra.U konkurenciji ekipa iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine, Kengur je pokazao najviše i zasluženo osvojio 1. mjesto.Ovaj turnir se obilježava u znak sjećanja na jednog od najboljih hrvatskih košarkaša Krešimira Ćosića.

Omladinci Kengura su sasvim zasluženo osvojili 1. mjesto pokazavši kroz čitav tok turnira odličnu igru. Oni su u finalnoj utakmici pobjedili ekipu KK Konjic 65 : 55.Igrač Kengura Dino Kobić je proglašen za najboljeg igrača na turniru što je veliko priznanje za ovog talentovanog igrača, koji je također član i kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.


Također treba istaknuti da je Dino Kobić osvojio i nagradu za najboljeg šutera za tri poena, pogodivši 12 od 15 šuteva oborivši rekord ovog turnira. Još jednom se pokazalo da košarkaški klub Kengur na najbolji način prezentuje svoj grad i državu, a također širi poznanstva i prijateljstva sa ekipama iz regiona ali i čitave Evrope.


Igrači koji su osvojili 1. mjesto na turniru u Zadru su : Amir Nakić (cap.), Adem Gazić, Dino Kobić, Džan Gradaščević, Imad Ćosić, Vildan Hodžić, Faris Preljević, Harun Bajramović. Trener : Enver Jahić


Jasmin Efendić