29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 April 2014 21:15

Poraz RK Čelik u Areni

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH, 26.KOLO. KONJUH PROTUTNJAO  ZENICOM. RK ČELIK – RK KONJUH 32:41 ARENA u Zenici; Početak: u 19:30 sati; Gledalaca: oko 800, na kraju oko 400; Sudije: Beširević Vejsil i Dautović Emir, kontrolor Srećko Delhunia. U derbi utakmici 26. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2013/2014, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Konjuh iz Živinica. Utakmica je završena  rezultatom  32:41 (14:20) za Konjuh.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU iz Arene


 

Sastav RK Čelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Milan Duvnjak, Edvin Begović, Boško Jolović, Enes Sirčo, Harun Alihodžić, Miralem Dudić, Almir Rekanović, Nermin Mujanović, Muhamed Ajanović, Ahmed Oruč ; (Trener Zdenko Antović).

 

Sastav RK Konjuh: Omerović, Husić, Muhić, Memić, Jaškić, Mišić, Krečković, Bešić, Smajić, Begić, Hadžiomerović, Tufekčić, Zildžić, Suljanović, Šarić; (Trener Danijel Ridžić);

 

Najefikasniji kod Čelika: Mirza Dervenčić (9), te Aldin Begagić i Boško Jolović po (6),golova;

 

Najviše golova za Konjuh postigli: Zildžić i Begić po (7), te Jaškić i Smajić po (6) golova;

 

Sedmerci za Čelik: 3 (4); Sedmerci za Konjuh: 4 (5);

Isključenja: Čelik (4'); Konjuh(12');

 

Rukometaši Čelika su zasluženo poraženi od ekipe Konjuha, koja se, prije ove utakmice, nalazila na 3.mjestu tabele sa 17 pobjeda, 7 poraza i 1 remi (52 boda), dok je Čelik imao 17 pobjeda, 5 poraza i 3 remija (54 boda).

Rukometaši Konjuha su imali vođstvo tokom cijele utakmice i u svemu su nadvisili desetkovanu ekipu Čelika.

Ovom pobjedom igrači Konjuha iz Živinica stvorili su uslove da se nađu u završnici lige za prvaka BiH i revanširali su se Čeliku za poraz u Živinicama u jesenjem dijelu sezone.

 

U prvom poluvremenu gosti su u tri navrata imali vođstvo od +8 golova (10:18), (11:19) i (12:20). U drugom poluvremenu prednost gostiju je išla i do +11 golova (26:37) i (30:41). Na kraju utakmice završilo je +9 golova za goste iz Živinica (32:41). U 45. minuti obnovio je povredu koljena, večeras najbolji Čelikov igrač i najbolji strijelac, Mirza Dervenčić. U finišu utakmice trener Čelika je dao priliku i mladim Čelikovim nadama (Dudiću, Alihodžiću, Ajanoviću, Rekanoviću, Sirči, Begoviću), koji su prikazali zavidnu borbenost i znanje.

„Čelik bez pet standardnih igrača iz jesenjeg dijela sezone nije se mogao ozbiljnije suprostaviti gostima iz Živinica i nije ovo Čelik iz jesenjeg dijela sezone“- kazao je u izjavi trener Čelika, Zdenko Antović. Priznao je da u ovom trenutku nema ekipu za prva 3 mjesta ligaškog takmičenja i Ligu 4 za prvaka BiH. Rekao je da ima dosta  uzroka ovom neslavnom kraju takmičenja u ligi, objektivnih i subjektivnih.

 

U slijedećem, 27. kolu (srijeda, 23.april 2014.), ekipa Čelika ide u goste Derventi, dok je Konjuh domaćin ekipi Gradačca.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU iz Arene




...