29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 23:57

Čelik istupa iz omladinskih liga

PRESS U OKK "ČELIK"-15.april 2014.god. Omladinske selekcije istupaju iz Lige mladih ZDK. U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), je održana konferencija za medije. Povod za press je 18.kolo Lige mladih ZE-DO kantona i dobijeni zvanični Bilten iz KS Zenica, u kojem ih obavještavaju da su utakmice 18.kola Lige mladih ZDK, između KK Nets i OKK Čelik (kadeti, juniori i pioniri)  registrovane sa po 20:0 u korist Nets-a, zbog nepojavljivanja ekipa OKK Čelik u zakazanim terminima na terenu.

 

Ti povodom, prisutnim novinarima obratili su se: Kasim Sarajlić, predsjednik UO OKK Čelik i Nedžad Hodžić, šef stručnog štaba OKK Čelik. Predsjednik Sarajlić kaže da su 11.04.2014.godine uputili molbu KS Zenica i KK Nets za prolongiranje termina njihovih utakmica 18.kola kola Lige mladih sve tri kategorije OKK Čelik Zenica (juniori, kadeti i pioniri), koji se poklopio sa terminom odigravanja 12.kola Omladinske lige 12 KSBiH.  KS Zenica i Nets se nisu oglasili na ponudu i neodigrane utakmice i KS je registrovao sa 20:0 u korist Nets.

 

Sarajlić ističe da su Čelikove selekcije, juniorska i kadetska, imale šanse za plasman, koji obezbjeđuje nastup na Federalnom prvenstvu. Sarajlić ističe da  Čelikove selekcije učestvuju u 8 takmičenja-liga na prostoru BiH i van nje.  Ovim putem obavještavaju i medije o istupanju iz Kantonalne Lige mladih (sve selekcije). ŠSŠ Nedžad Hodžić je neugodno iznenađen i šokiran odlukama Komesara za takmičenje, Zorana Markovića. Navodi da pomjeranje termina nije neuobičajena praksa. Ističe da su oni (OKK Čelik op.a.) znali pomjeriti termin zbog jednog igrača, a i na njihovo traženje utakmice su znale biti pomjerene, ako neki igrač nije mogao nastupiti u zakazanom terminu. 

Kaže da su ponudili nekoliko termina za igranje u prostoru Bilmišća i Arene, dvorane koja odgovara svim kriterijima.

 

Hodžić smatra kako je ovakva odluka od KS Zenica donesena samo zato što su u istom terminu igrali utakmice Lige mladih BiH, nedjelja, 13.april 2014.god. Utakmice su se trebale odigrati do 17.aprila, pa ne vidi da se nije mogao zakazati drugi termin. Ovom odlukom Komesara takmičenja je uskraćena mogučnost kadetskoj i juniorskoj selekciji Čelika da pokuša izboriti plasman na Federalno prvenstvo. Hodžić još napominje da su, izgleda, Škole košarke počele voditi kolo u gradu i Ligi mladih, a ne Savez i klubovi koji egzistiraju 60-ak godina. OKK Čelik zvanično istupa iz Kantonalne lige mladih (sve selekcije). O ovim odlukama će službeno obavjestiti nadležne u Ministarstvu za nauku kulturu i sport ZE-DO kantona, koje je finansijski pokrovitelj takmičenja, a od KS Zenica će tražiti povrat kotizacije, jer su finansijski oštečeni

 

Ovo su  najvažniji dijelovi sa pressa, koje smo uspjeli zabilježiti, a zvanični dopis, koji je upučen prema KS Zenica na ruke Komesaru takmičenja, Zoranu Markoviću, su mediji dobili, koji objavljujemo u prilogu.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

liga mladih Iliga mladih II