20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 20:59

RK Čelik: Utakmica sezone u petak

Danas je, u CABARET CLUBU BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA U ZENICI, održana press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je derbi utakmica 26. kola muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2013/2014, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Konjuh iz Živinica, opšta situacija u klubu i dalji zadaci, kao i rad sa mladima.

Utakmica RK Čelik – RK Konjuh na rasporedu je u petak 18.04.2014.god.u 19,30 sati u Areni Zenica.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, Seldin Rizvanović, pomoćni trener u RK Čelik, te prvotimci RK Čelik, Mirza Dervenčić, Boško Jolović i Milan Duvnjak.

 

U uvodnom dijelu, predsjednik Škrbić je, između ostalog, osvrnuo na stanje u klubu:

 

-Od početka proljetnog dijela prvenstva prate nas mnoge nezgode u vlastitom pogonu  – od povreda: Davora Kadića, Mirze Hurema, Mirze Dervenčića, odmah na startu od prvog kola, zatim Milana Duvnjaka, Aldina Begagića i Eduarda Martića, pa onda slijede odlasci iz tima Milana Ivančeva, zbog neregulisanog boravka u BiH i Mirze Hurema koji je  nastavio karijeru u Iraku. Petnaestodnevna pošteda od terena i treninga Eduarda Martića, zbog povrede koljena, još uvijek traje i on nije putovao u Prijedor i ne zna se hoće li biti spreman i za naredno kolo Premijer lige BiH. U utakmici u Prijedoru ,,Čelik'' je bio malo jači nego u prethodne četiri utakmice jer se u tim vratio iskusni Nermin Bašić, koji je ravno 30 dana bio odsutan ne samo sa terena, nego i iz države (vodio je majku na ljekarske preglede u Istanbul) i praktično je (zbog nedostaka bekova) praktično iz aviona ,,uskočio'' u tim u Prijedoru i igrao svih 60 minuta- kazao je Škrbić.

 

Škrbić je, dalje, govorio o stanju u RS BiH i kaže da tamo ništa nije u redu. Poželio je da se u Rukometnom savezu „dogodi NSBiH i da se pojavi neki Osim, recimo Abaz Arslanagić-Aka, da uvede reda u Savezu, da raspusti ovaj neregularan Savez, jer je zadnja izborna Skupština održana davne 2007.godine. Mi nemamo nikakvih pretenzija i ambicija da vodimo ligu. Ligu treba da vodi zajednica Premijerligaša, a tu ima sposobnih ljudi, koji to mogu raditi“-zaključio je Predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić.

Za utakmicu u petak, Škrbić je najavio dolazak učenika iz OŠ „Mak Dizdar, KŠC Zenica, Prve gimnazije... Očekuje povratak u Zenicu i Milana Ivančeva, koji je dobio radnu dozvolu i čeka se sređivanje još nekih papira, da bi mogao nastupiti za Čelik. 


Evo dijelova iz izjave pomoćnog trenera, Seldina Rizvanovića:

 

-U petak  igramo ,,utakmicu godine'' i možda i odlučujuću utakmicu za plasman za ,,Ligu 4''. Dolazi nam u goste ekipa Konjuha iz Živinica, trenutno trećeplasirana ekipa Premijer lige  i ozbiljan kandidat za,,Ligu 4''. Očekujemo da će ovoga puta u Gradsku arenu doći nekoliko hiljada Zeničana da nas podrže u ovom žestokoj borbi  za sami vrh BiH rukometa. Ništa osim pobjede ovdje ne dolazi u obzir! ,,Konjuha'' smo pobijedili jesenas u Živinicama, zašto ne bi i sada, bez obzira na naše poteškoće sa sastavom Istina, tada smo bili u punom sastavu- zaključuje Rizvanović.

 

Prvotimci Čelika, Mirza Dervenčić, Boško Jolović i Milan Duvnjak obećavaju borbenost, dobru igru i pobjedu u ovom derbiju kola i da se izdignu iznad trenutne situacije, jer Zenica zaslužuje da ima prvaka BiH. Pozivaju navijače da ih bodre i podrže i da zajedno proslave pobjedu.

 

Na kraju press konferencije, predsjednik Škrbić je istakao dobar rad sa mladim, šefa omladinske škole, Seldina Rizvanovića, pa je, između ostalog, izjavio:

„Mi jako mnogo, kao Klub, polažemo na podmladak. Imamo tri tima koji se zvanično takmiče u Ligi za mlade ZDK i postižu dobre rezultate. Pobjeđuju nekad neprikosnovene škole rukometa Krivaje, Bosne Visokog, Maglaja. S druge strane, njih 5 juniora, rođenih Zeničana postali su standarni prvotimci i Upravni odbor je odlučio da s njima od danas zaključimo  stipendijske ugovore. Oni već daju golove, ili imaju odbrana za prvi tim i oni su naša budućnost. To su srednjoškolci koji su odlični učenici i budućnost zeničkog rukometa.“-kazao je Škrbić.

 

Na današnjem pressu predstavljene su i Čelikove mlade nade: Almir Rekanović, Harun Alihodžić, Miralem Dudić,  Muhamed Ajanović i Ajdin Tufekčić (danas odsutan), sa kojima su danas potpisani stipendijski ugovori, a njihova godišta su između 1995.-1997. Ovo je dokaz da se u klubu misli na budućnost zeničkog rukometa.

 

Utakmica Čelik –Konjuh, na rasporedu je u petak, 18.aprila 2014.godine u Areni  Zenica, sa početkom u 19:30 sati. Ulaz je besplatan za one koji ne mogu ili ne žele da plate ulaznicu, kako kažu u RK Čelik.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u petak u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u ovom derbiju kola, u borbi za prva 4 mjesta ligaškog takmičenja, koja vode u play off.

 

E.Imamović za Zenicablog