29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 April 2014 16:22

KŽK Čelik dočekuje lidera

PRESS U KŽK "ČELIK" Nedjelja: KŽK Čelik – ŽKK Play off (18h). Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je naredna utakmica KŽK Čelik u Zenici u 20. kolu prvenstva BiH protiv ekipe ŽKK Play off  iz Sarajeva, lidera na tabeli.

 

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u nedjelju, 13.aprila 2014. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Jasmina Bigović i Irma Rahmanović.

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodnim napomenama obrazložio značaj nedjeljne utakmice protiv Play off-a, zadnje utakmice u ligaškom dijelu takmičenja, iza kojeg slijedi play off za prvaka BiH u naredni vikend (19./20.april 2014.god.). Ako Čelik pobjedi sa 2 poena razlike i više, osvojio bi prvo mjesto na tabeli i imao bi prednost domaćeg terena u, eventualnoj, trećoj utakmici play off-a.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je govorio o narednoj utakmici, nakon koje se određuje redosljed na tabeli za doigravanje. Istakao je značaj osvajanja prvog mjesta na tabeli, koje donosi prednost u doigravanju. Za narednog protivnika kaže da se pojačao sa dvije nove igračice ( Bojana Vulić i Zdenka Kovačević) i da neće biti lako pobjediti. Za svoju ekipu ističe da su djevojke spremne, da se vrijedno trenira. Slijedi borba za novi trofej u ovoj sezoni, nakon osvojenog Kupa BiH. Zdravstveni bilten je povoljan. Trener Kecman je objelodanio i jednu eksluzivnu vijest, da se u Čelik vratila Alma Kovačević, bivša košarkašica i kapiten Čelika, koja ima pravo nastupa odmah. Trener će je, kako reče, koristiti i u nedjeljnoj utakmici, po potrebi  (ako dođe, do tada u Zenicu), a u play off-u bi dobro pojačala ekipu Čelika.

 

Jasmina Bigović, standardna košarkašica OKK Čelik, koja uvijek daje sve od sebe, a najviše pokazuje  protiv najjačih, ističe pojačanja koje je doveo Play off  i napominje da je u prošloj utakmici u Zenici između ova dva protivnika i Đapo iz Play off-a  igrala rovita, što je olakšalo Čeliku da postigne visoku pobjedu u četvrtfinalu Kupa od 81:60 (05.marta 2014.god.). Jasmina prognozira da će biti teško u nedjelju, ali da će se truditi da ostvare povoljan rezultat, koji donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

Irma Rahmanović, također, standardna košarkašica Čelika, predviđa tešku utakmicu, ali se nada povoljnom rezultatu. Kaže da je upoznata sa novim igračica u Play off-u. Treba odigrati snažno i skoncentrisano u  odbran. Ističe da su u zavidnoj formi, odlično sarađuju u igri. Poziva navijače da ih podrže, jer će im pomoć sa tribina biti, svakako, potrebna.

 

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off  na rasporedu je u nedjelju, 13.aprila 2014.godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

E.Imamović za Zenicablog


ScreevggffnShot001