19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 08 April 2014 15:03

OKK Čelik dočekuje Turbinu

PRESS U OKK "ČELIK". SRIJEDA: OKK ČELIK - KK TURBINA  (18h). 2. FINALNA UTAKMICA PLAY OFF-a. - U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je  druga finalna utakmica play off-u za prvaka A1 košarkaške lige KSBiH, sezona 2013/2014, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Turbina iz Jablanice.


Utakmica OKK Čelik – KK Turbina na rasporedu je u srijedu 09.aprila 2014.godine u Areni Zenica, sa početkom u 18:00 sati. ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE GLEDAOCE! Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, šef stručnog štaba OKK Čelik, košarkaši OKK Čelik, Dino Hodžić i Aldin Klinac, te podpredsjednik  kluba, Senaid Begić.

 

Na početku pressa prisutnim se obratio trener Hodžić, i osvrnuo na prošlosedmični poraz od ekipe Turbine u Prozoru/Rami 70:84 (kao što smo već objavili, zbog neuslovnosti dvorane u Jablanici, ekipa Turbine iz Jablanice svoje utakmice igra u Prozoru). Istakao je zasluženu pobjedu Turbine i obrazložio razloge poraza i tok utakmice: „Utakmica je bila izuzetno teška za nas, prvenstveno zbog same atmosfere u dvorani, koja je bila, istina, prava sportska i rijetko viđena na ovim prostorima. Izgubili smo utakmicu, iako smo je dobro otvorili i imali u svojim rukama. Ali, dozvolili smo protivniku da nas pobjedi. Imali smo 19 izgubljenih lopti. Smatram da smo sigurno kvalitetnija ekipa. Turbina igra euforično, a na taj se način ne mogu igrati tri utakmice zaredom“- istakao je, pored ostalog, trener Nedžad Hodžić.

Zdravstveni bilten u ekipi je dobar, vrijedno se trenira, igrači su motivisani i nada se sigurnoj pobjedi.

 

Prvotimci Čelika, Dino Hodžić i Aldin Klinac, izjavljuju da su bolji i kvalitetniji tim od Turbine i da žele sa pobjedom približiti se plasmanu u viši rang takmičenja. Istakli su zonsku igru Turbine u prvoj utakmici finalne serije, koja ih je, kako kažu, presjekla u Prozoru. Treba biti skoncentrisan na svaku loptu, ući mirne glave u utakmicu. Žale što se nije napravio break u prvoj utakmici i sve bi bilo lakše u sutrašnjoj utakmici u  Zenici. Kažu da se dobro radi na treninzima i da će i u ovim utakmicama dokazati ulogu favorita u prvenstvu A1 lige i iskoristiti šansu za plasman u ligu 12 BiH. Pozivaju navijače da ih podrže u utakmici. Podrška s tribina im je vrlo bitna i očekuju puno gledalaca u Areni, jer je i ulaz za gledaoce slobodan.

 

Uprava kluba se trudi da stvori sve preduslove za takmičenje i dobar rezultat.

Upravu čine: predsjednik Kasim Sarajlić, podpredsjednik Senaid Begić, članovi Izet Babić, Goran Bulajić, Džafer Dautbegović, Jasmin Gradaščević i predsjednik Skupštine Ekrem Filipović. Sekretarica u klubu je, vrijedna, Merima Beba.

 

Podpredsjednik kluba, Senaid Begić, ponavlja da im je cilj prvo mjesto i prelazak u najviši rang takmičenja bh košarke, Ligu 12, jer Zenica i ZE-DO kanton zaslužuje da ima tim u elitnom društvu. Optimista je i nada se pobjedama u srijedu u Zenici i u subotu u Prozoru.

 

Kao što smo napred naveli, druga finalna utakmica play off-a između  OKK Čelik i KK Turbina na rasporedu je u srijedu 09.aprila 2014. godine u Areni u Zenici, sa početkom u 18:00 sati.

ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE GLEDAOCE!

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u srijedu u ARENU ZENICA (18h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj utakmici, na putu za ulazak u najviši rang bh košarke, Ligu 12.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa