29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 April 2014 05:26

Stk Mladost treća u Kup-u BiH

U odličnoj organizaciji Stk "Goražde", proteklog vikenda (29. i 30 .marta 2014.god.), u Goraždu je odigran 10. KUP Bosne i Hercegovine u stonom tenisu, na kojem su nastupili i stonoteniseri zeničke Mladosti.


Kao i prošle sezone najviše uspjeha imali su stonoteniseri Mostara i stonoteniserke STK "Spin 2012" iz Sarajeva, koji su odbranili Kup osvojen prošle godine, objavili su na oficijelnoj stranici stsbih.
Nakon što su u prvom kolu bili slobodni, kao nosioci turnira, u polufinalu Mostarci su porazili ekipu Stada iz Sarajeva sa rezultatom 3:0, da bi se ponovila repriza prošlogodišnjeg finala sa Aladžom (Sarajevo) gdje su stonoteniseri Mostara slavili sa 3:0.
U drugom polufinalu sastale su se Ekipe Stk Aladža i Stk Mladost gdje su slavili stonoteniseri Aladže rezultatom 3:1. Za pobjedničku ekipu su nastupili Dragutin Šurbek, Armin Aličić, Ivan Bobaš, Mirza Hadžijahić, Fadil Čustović i Toni Vranjić na čelu sa trenerom kluba Danijelom Berezovskim. Treće mjesto podijelile su ekipe Stk Stad Sarajevo i Stk Mladost  Zenica.
Kod seniorki trijumfovala je ekipa Spin 2012 (Sarajevo) koja je u finalu bila bolja od ekipe Stens Euro-asfalt (Sarajevo). Treće mjesto podijelile su ekipe Prijedora i Goražda. Pobjednička ekipa Spin 2012 nastupala je u sastavu Hadžiahmetović Emina, Kovač Ajla, Baškarad Ivona i trener Hadžiahmetović Amela.
Konačan plasman na 10. KUP-u BiH:
Seniori:
1. Mostar-Mostar
2. Aladža-Sarajevo
3. Mladost-Zenica
3. Stad-Sarajevo
Seniorke:
1. Spin 2012 Sarajevo
2. Stens EURO ASFALT Sarajevo
3. Goražde (Goražde)
3. Prijedor (Prijedor)

U klubu Stk Mladost Zenica zadovoljni su osvojenim trećim mjestom na 10. KUP-u BiH i s pravom se nadaju uspješnom nastavku sezone u Premijer ligi i borbi za plasman u play off za prvaka BiH.

E. Imamović za Zenicablog