28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Mart 2014 03:09

Danas dupli program u Areni

Ponedjeljak: Dupli program u Areni. Juniorke KŽK Čelik i kadetkinje KK BH Start domaćini Željezničaru. U ponedjeljak, 31. marta 2014.godine, u Areni Zenica na rasporedu su dvije košarkaške utakmice iz Lige mladih KS BiH za sezonu 2013/2014. Koliko smo obavješteni, utakmice su pomjerene na ponedjeljak zbog zauzetosti Arene tokom vikenda.

Naime, u okviru 8. kola Lige mladih Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, juniorke KŽK Čelik i kadetkinje KK BH Start su domaćini svojim vršnjakinjama iz Sarajevskog ŽKK Željezničar.

 

Evo satnice utakmica (ponedjeljak):

17,00 sati, KK BH Start – ŽKK Željezničar (kadetkinje U16)

18,45 sati, KŽK Čelik – ŽKK Željezničar (juniorke U18)

 

Da podsjetimo, u prvom kolu ove lige u Sarajevu su igrali isti protivnici. Uspješnije, u obje utakmice, bile su košarkašice iz Zenice. Rezultati su bili slijedeći:

Juniorke (U18): ŽKK Željezničar - KŽK Čelik 42:97  

Kadetkinje (U16): ŽKK Željezničar – KK BH Start  55:71  

 

Već smo vas obavjestili da se ovo takmičenje odvija u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u sve tri kategorije (juniorska, kadetska i pionirska). U ovoj ligi, Zeničko – dobojski kanton, odnosno Košarkaški savez  Zenica, kod dječaka predstavlja ekipa OKK Čelik u sve tri selekcije, dok kod djevojaka KS Zenica predstavljaju ekipe KK BH Start (kadetkinje U16) i KŽK Čelik (juniorke U18).

 

Dođimo u Arenu Zenica i podržimo mlade zeničke košarkašice.

 

E. Imamović za Zenicablog