29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 26 Mart 2014 04:09

NK Čelik danas u Vrapčićima

 Ekipa Čelika nije "preživjela" teško gostovanje u Travniku i nakon gotovo pet mjeseci je osjetila šta znači izgubiti utakmicu. Nastup na travničkoj "Piroti" u redovima Čelika trebao bi biti brzo zaboravljen, jer slijede dvije teške utakmice, od kojih je prva već danas, na gostovanju protiv Veleža u Mostaru u okviru Kupa BiH. 



Navijači Čelika očekuju da se ekipa vrati u onaj pobjednički ritam i da se njihovi ljubimci plasiraju dalje u kup takmičenju. Prvi susret u Zenici završen je bez golova, što objema ekipama daje podjednake šanse za dalji plasman. Čeliku odgovara i svaki neriješen rezultat uz postignuti pogodak. 

- Velež je možda favorit, ali vidjeli smo protiv Sarajeva da nije nesavladiv. Igra dobro u gostima, što su pokazali i u Zenici, ali nam nisu uspjeli dati gol i vjerujem da neće ni u Mostaru. Ako budemo kompletni vraćamo se iz Mostara s punim plijenom, vjerujem da možemo odigrati dobro i mudrom igrom se plasirati dalje - rekao je za Agenciju FENA vezni igrač Petar Bašić, koji se pokazao kao kvalitetno pojačanje za Zeničane. 

Velež će morati da napada da bi postigao gol ili dva, a to je šansa za Čelikov napada da "sankcioniše" domaćina i otvori nadu za plasman u polufinale.

- Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da su šanse još podjednake. Čelik je jako kvalitetna ekipa, u rangu s nama, međutim, mi imamo svoje ambicije, imamo kvalitet i vjerujemo u svoje mogućnosti da se možemo radovati. Naravno, pitat će se i Čelik, ali mi čvrstvo vjerujemo da na svom stadionu možemo dobiti ovaj meč - rekao je za Fenu trener Veleža Nedim Jusufbegović. 

U redovima Veleža neće biti Ramovića i Škaljića, a upitni su Janković i Blagojević, a s druge strane u Čeliku ima puno povrijeđenih igrača što predstavlja problem treneru Nizahu Hukiću pred revanš meč u Mostaru. 

Susret Velež - Čelik igra se sutra na stadionu u Vrapčićima u 15.30 sati.