Printaj ovu stranu
srijeda, 26 Mart 2014 03:48

Pripreme za miting Zenica 2014

Održavanje Međunarodnog atletskog mitinga „Zenica 2014“ bilo je temom sastanka kojeg je Munib Husejnagić, premijer u ostavci, održao sa Azizom Keveljom, trenerom i Suadom Kaknjom, predsjednikom Atletskog kluba „Zenica“ koji je organizator Mitinga. Kako su predstavnici Kluba kazali tokom sastanka sa premijerom, na ovom, petom po redu mitingu koji će se održati početkom juna ove godine u Zenici, očekuje se učešće između 150 i 180 takmičara iz 12 zemalja Evrope i svijeta.

 

Oni će se takmičiti u 14 disciplina, osam muških i šest ženskih, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 20.-tak takmičara, među kojima i naši najbolji atletičari: Hamza Alić, Mesud Pezer, Amel Tuka, Dejan Mileusnić i Kanita Bilić. S obzirom na to da se radi  o organizaciji velike sportske manifestacije, predstavnici Atletskog kluba Zenica zatražili su finansijsku podršku Vlade kako bi se sve pripreme uspješno privele kraju.

 

Premijer Husejnagić kazao je da Zenica i Zeničko-dobojski kanton imaju zaista vrsne atletičare i Vlada Kantona u kontinuitetu podržava ove sportiste kroz izdvajanje sredstava za tzv. sportske stipendije, rješavanje stambenih pitanja sportista poput Hamze Alića,  ali i kroz finansijsku podršku klubovima. Obzirom na činjenicu da se budžet Kantona u 2014. Godini puni slabije od očekivanog, to su i sredstva namijenjena ovakvim manifestacijama smanjena. No, bez obzira na to, Vlada Kantona, putem resornog ministarstva i Ureda premijera podržat će finansijski ovu manifestaciju u okviru svojih mogućnosti.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)