08 Juli 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Mart 2014 20:43

Bh.juniorke pobjednice turnira

Nakon pobjeda protiv selekcija Hrvatske (3:0) i Grčke (2:0), „U-18“ reprezentativke BiH nadigrale su danas na stadionu SRC „Slavija“ i vršnjakinje iz Crne Gore u trećem kolu UEFA razvojnog turnira. Naše juniorke su pobijedile rezultatom 2:0 golovima Melise Zukić u 30' i Merime Tanović u 32'.

 

„Ovo nam je bila najvažnija utakmica na turniru, da potvrdimo pobjede iz prva dva kola. Zahvalio bih se Savezu koji je u saradnji sa UEFA-om organizovao jako kvalitetan turnir i omogućio nam da se što bolje pripremimo za kvalifikacije. Igračice su bile zaista fantastične u ove tri utakmice. U njihovom napretku se vidi i značaj osnivanja jedinstvene Premijer lige u ženskom fudbalu“, rekao je selektor Momčilo Stanić. Nakon susreta je uslijedila ceremonija dodjele pehara, a priznanja igračicama je uručio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković, koji je ujedno i član UEFA Komiteta za ženski fudbal. U drugom susretu 3. kola slekcija Grčke je na stadionu „Asim Ferhatović-Hase pobijedila Hrvatsku sa 2:1. Golove za Grčku postigle su Theoni Zerva u 11' i Tatiana Georgiou u 69', dok je jedini pogodak za Hrvatsku djelo Ane Dujmović u 46'.

 

Crna Gora-BiH 0:2 (0:2) 

Stadion: SRC Slavija, Istočno Sarajevo.

Sudija: Julie-Stefanie Baier (Austrija).

Pomoćnici: Cindy Zeferino De Olivera (Austrija) i Ekatarina Marinova (Bugarska).

4. sudija: Gallya Echeva (Bugarska).

Golovi: 0:1 Melisa Zukić (30'), 0:2 Merima Tanović (32').

Žuti kartoni: Esmeralda Mujkić (BiH), Jelena Šturanović, Katarina Ćorić (Crna Gora).

 

Crna Gora: Milica Keković, Ivana Ivaštanin (58. Olivera Knežević), Maja Mićunović, Tatjana Đurković (58. Milica Drljević), Darija Đukić (65. Edita Divanović), Tamara Bojat, Milica Vulić, Milica Radunović (65. Dijana Miljanić), Sandra Žižić (41. Nina Vujičić), Katarina Ćorić (41. Helena Božić), Jelena Šturanović (58. Nikolina Mićunović). Selektor: Zoran Mijović.

 

Bosna i Hercegovina: Zorana Vesić, Miljana Novaković (56. Alma Kamerić), Alma Felić (56. Lejla Koluh), Antonela Radeljić (68. Selma Kapetanović), Melisa Zukić (46. Jelena Koprena), Merima Tanović (46. Sara Kreča), Sara Brkić, Nataša Radulović (56. Nataša Ivković), Esmeralda Mujkić (68. Valentina Šakotić), Zerina Piskić (46. Ulmija Lužić), Andrea Grebenar. Selektor: Momčilo Stanić.