25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Mart 2014 02:22

Šahinović u Čelik Junioru

Emir Šahinović - Bubi stigao kao pojačanje u školu rukometa "Čelik Junior" - Emir Šahinović - Bubi, iskusni rukometaš koji je promjenio veliki broj klubova, te iza sebe ima veliki broj odigranih utakmica kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj rukometnoj sceni, je novo pojačanje škole rukometa "Čelik Junior".

 

Emir Šahinović je kroz godine bavljenja rukometom promjenio veliki broj klubova, a neki od njih su: Rukometni klub "Čelik", Rukometni klub "Visoko", Rukometni klub "Maglaj", Rukometni klub "Željezničar", Rukometni klub "Bosna" Sarajevo, Rukometni klub "Ilidža", Rukometni klub "Živinice", Rukometni klub "Sloga" Doboj, Rukometni klub "Dubrovnik", Handball club "Prato", Handball club "Conversano", Al Khor Qatar, Al Saad Qatar, Rukometni klub "Vogošća"

 

Kroz pregled klubova za koje je nastupao zenički rukometaš, Edin Šahinović, da se zaključiti da je svo znanje i iskustvo 'pobrao' u uspješnim sredinama. Na veliku sreću škole rukometa "Čelik Junior", Bubi će postati dijelom jednog mladog, ali vrlo perspektivnog tima. Naime, Emir Šahinović se priključio Čelik Junioru kao igračko pojačanje, ali i kao trenersko. Prije svega, važno je staviti akcenat na to da će Bubi svojim iskustvom uveliko pojačati školu rukometa "Čelik Junior". 

 

Bubi je jedino pojačanje škole rukometa "Čelik Junior" pred narednu sezonu Prve lige FBiH. Važno je naglasiti da njegovim dolaskom niti jedan igrač škole rukometa neće biti uskraćen za svoje vrijeme provedeno u igri. Emir će tu biti prije svega da uputi mlade rukometaše, te da im prenese svoje rukometno znanje i iskustva. 

 

Od ranije u školi rukometa je i Omer Hadžijusufović koji je znatno pomogao školi u pripremi juniorske selekcije za Prvu ligu Federacije BiH. 


Kako iz škole rukometa kažu, njihovo opredjeljenje je da u školi rukometa "Čelik Junior", tačnije u njihovoj juniorsko-seniorskoj selekciji igraju zenička djeca 90% utakmice, te na taj način da jačaju vlastiti igrački kadar sa što manje 'stranih' igrača. Trenutna pojačanja škole su iz Zenice tako da se kompletna 'politika' škole rukometa neće narušiti. 

 

Škola rukometa "Čelik Junior" je u dosadašnjem dijelu priprema sa svojom juniorskom selekcijom (koja će igrati Prvu ligu FBiH) odigrala veliki broj prijateljskih utakmica, te uglavnom pobjeđivala ili remizirala. Bilo je tu i par nesretnih poraza od strane vrlo iskusnih ekipa, ali napornim radom, velikom voljom mladih rukometaša, ali i uz pojačanje koje stiže u redove Čelik Junior, porazi su iza njih.