20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Mart 2014 21:02

Održana Skupština NK Čelik

Šesta sjednica Skupštine “NK Čelik”, sazvana po treći put zbog nedostatka kvoruma u prethodna dva puta, je održana u dvorani za press konferencije na istočnoj tribini stadiona Bilino Polje. Ovaj put je bio prisutan 31 delegat Skupštine te kao gost predstavnik Udruženja Veterana NK Čelika Nermin Šabić. Nije se pojavio načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović iako je dobio poziv za Skupštinu.

Predsjednik Skupštine u ostavci, g Mehmed Rahmanović je otvorio sjednicu te delegatima predložio dnevni red koji je nakon manjih nesuglasica ipak prihvaćen. Zajko Kozlić, delegat u Skupštini, koji već 5 godina radi u NSBiH na sporovima između bivših igrača našeg kluba i NK Čelika, je zatražio da Skupština prihvati njegovu ostavku zbog sukoba interesa. Naglasio je da će i dalje biti uz naš klub i da na trenutnoj poziciji u Savezu može više doprinositi nego samo kao član Skupštine. Prije nego je izglasala njegova ostavka, raspravljalo se skoro pola sata o tome hoće li se glasati javno ili tajno. Na kraju je izglasano da se prihvaća i njegova i ostavka dosadašnjeg Predsjednika Skupštine, Mehmeda Rahmanovića. 

 

“Nastavak” sjednice je preuzeo dosadašnji dopredsjednik Skupštine, Nihad Pašalić, koji je odmah predložio delegatima da se izglasa prekid iste dok ne dobije izvještaj od “bivšeg” Predsjedavajućeg. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

 

Sjednica je trajala skoro sat vremena, a da su delegati na kraju samo prihvatili davno date ostavke jednog člana i Predsjedavajućeg. Nije spominjan proces licenciranja, reprogramiranje duga koji svakodnevno raste zbog kamata, niti neki drugi od brojnih problema koji trenutno postoje u našoj svetinji. Nadamo se da će imati više sluha za ovu problematiku na sljedećom zasjedanju koje bi prema najavama trebalo biti za petnaestak dana.

 

Robijaši 1988