20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Mart 2014 20:06

Završnica Kupa BIH u Zenici

Kao što znate košarkaški ženski klub "Čelik" domaćin je finalnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice u sezoni 2013/0214. 

Jedina polufinalna utakmice se igra u subotu, 15.03.2014 godine i to:


18:00 - Čelik Zenica - Orlovi Banja Luka

Finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju, 16.03.2014.godine u 18:00 sati. 

Do sada smo imali ogromnu podršku od vas i nadamo se da će to isto biti i sada kada košarkašice Čelika idu u pohod na titulu pobjednika Kupa BIH.


U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je odigravanje Finalnog turnira KUP-a BIH za žene, sezona 2013/2014, koji će se održati 15 i 16.marta 2014.godine u Zenici. Domaćin turnira je KŽK Čelik.

Na ovom finalnom turniru su trebale učestvovati slijedeće ekipe:


KŽK Čelik iz Zenice

ŽKK Brčanka iz Brčkog

ŽKK Mladi Krajišnik Banja Luka

ŽKK Orlovi Banja Luka


Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica Čelika Zvjezdana Gagić. Press konferenciju je vodio Nedžad Glibo, novinar i portparol u klubu KŽK Čelik. koji je na kraju uvodnih riječi uputio čestitke za 20. mart, Dan Zenice, svim građanima Zenice.

 

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je istakao da su proteklu sedmicu iskoristili za pripreme pred završnicu Kupa. "Poznajemo ekipu Orlova. Sa njima smo se susreli dva puta u tekućem Prvenstvu i obe utakmice smo dobili ubjedljivo i u ovaj turnir ulazimo maksimalno spremni. Kup je specifično takmičenje, ali mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo Kup."- kazao je Kecman. Što se tiče zdravstvenog biltena, Kecman ističe da u timu, ponovo, neće biti mlade Nedžle Kovačević, zbog lakše povrede, a ima i malo prehlade. Jedna od najboljih košarkašica Čelika i organizator igre Zvjezdana Gagić, između ostalog, izjavljuje: "KŽK Čelik ne bježi od uloge favorita i jedva čekamo finalni turnir. Za ovo smo se spremali jako dugo i daćemo sve od sebe da titulu Kup-a vratimo u Zenicu, osvojenu u sezoni 2011/2012". Ističe, da je najveća prepreka u osvajanju Kupa iza njih, a to je pobjeda protiv sarajevskog Play off-a u prošlu srijedu u Areni (81:60).

 

U KŽK Čelik od turnira Kup-a BiH očekuju mnogo. Nade su velike i u upravi i kod stručnog štaba, a ponajviše kod igračica, koje žele novi trofej u svojim karijerama.

 

18:00 - Čelik Zenica - Orlovi Banja Luka

Finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju, 16.03.2014.godine u 18:00 sati.

 

Iz KŽK Čelik TIM-a poručuju:

"Do sada smo imali ogromnu podršku od Vas i nadamo se da će to isto biti i sada kada košarkašice Čelika idu u pohod na titulu pobjednika Kupa BIH.

U ime košarkašica, stručnog štaba i svih ljudi u klubu upućujemo Vam najiskrenije riječi zahvalnosti, uz poziv da nam budete dragi gosti na ovim utakmicama".

 

Ulaz na obje utakmice je slobodan i pozivamo  sve ljubitelje sporta, a posebno navijače KŽK Čelik da pruže podršku Zeničankama na putu do osvajanja drugog naslova pobjednika Kup-a BiH.  U poslijepodnevnim satima smo obavješteni od strane Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine da je ekipa Mladog Krajišnika iz Banja Luke odustala od nastupa na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2013/14.godina. S tim u vezi, obavještavamo i Vas i javnost u Zenici da se prva polufinalna utakmica između Brčanke i Mladog Krajišnika neće odigrati. Na ovaj način ekipa iz Brčkog se bez borbe, direktno plasirala u nedjeljno finale koje se igra od 18:00 sati.U ime tehničkog organizatora Finalnog turnira Kupa, košarkaškog ženskog kluba Čelik gledaocima i predstavnicima medija upućujemo izvinjenje i pozivamo Vas sve skupa da u što većem broju dođete na drugu polufinalnu utakmicu u kojoj se sastaju Čelik i Orlovi, a koja se igra od 18:00 sati.

 

Ekrem Imamović /  KŽK Čelik TIM