20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 05 Mart 2014 09:48

Simić i Barać:protjerivanje iz BIH

Služba za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koja je u subotu kontrolirala urednost prijave boravka stranih državljana koji nastupaju za zenički Čelik i Sarajevo, donijet će dva rješenja o protjerivanju na period od jedne godine te sedam rješenja o prekidu bezviznog boravka u našoj državi. Odluka je donesena nakon što su u protekla dva dana saslušani fudbaleri ova dva kluba i trener Sarajeva Robert Jarni.

 

- Zbog ponovljenog prekršaja za dva igrača Čelika, koja ni prošle godine nisu imala prijavljen boravak, bit će izdata rješenja o otkazu prava na bezvizni boravak sa mjerom protjerivanja te zabranom ulaska na period od jedne godine - ističe portparol Službe za poslove sa strancima Sanja Škuletić-Malagić. Dodaje da će šest igrača i trener Sarajeva te jedan igrač Čelika već u toku sedmice, također, morati napustiti BiH.

 

- Tokom provjera za jednog igrača Sarajeva utvrđeno je da je državljanin BiH, dok će ostalih šest lica koja su bila kontrolirana dobiti rješenje o otkazu prava na bezvizni boravak. Takva je situacija i s jednim igračem Čelika. Oni moraju ove sedmice napustiti državu te se nesmetano vratiti i početi proces reguliranja boravka u BiH.  Uz to će za četiri strana lica iz FK Sarajevo biti izdati prekršajni nalozi zbog neposjedovanja ličnih dokumenata i neprijavljivanja boravka u BiH - kaže Škuletić-Malagić.

 

Saznajemo da će protjerani, bez prava ulaska u BiH narednu godinu, biti čelikovci Stipe Barać (Hrvatska) i Nikola Simić (Srbija). Privremeno će državu morati napustiti i odmah se mogu vratiti Čelikov Petar Bašić (Hrvatska), te igrači Sarajeva Miloš Stojčev, Ivan Tatomirović i Irfan Vušljanin (Srbija), Krste Velkoski (Makedonija), Mario Tadejević i trener Robert Jarni (Hrvatska).  Prekršajne naloge zbog neposjedovanja dokumenata i prijave boravka dobit će Vušljanin, Velkoski, Tadejević i Jarni.

 

Čelikov Slobodan Lakičević (Crna Gora), s obzirom na to da zbog povrede nije igrao, ovog puta nije mogao biti sankcioniran, a što ne znači da neće kada istrči na teren. Provjerom je utvrđeno da je Mato Jajalo i državljanin BiH.