28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Mart 2014 21:19

Mešanović: na krilima Robijaša

Ekipa zeničkog Čelika, sjajno je započela proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Izabranici Nizaha Hukića su odigrali sjajan meč u derbiju protiv favorizovanog Sarajeva i ostvarili minimalnu pobjedu. Jedan od najboljih igrača u redovima ''crveno-crnih'' bio je sjajni napadač Jasmin Mešanović koji je vodio bitku sa odbrambenim fudbalerima Sarajeva tokom čitavih 90 minuta.

 

Mešanović ističe kako su njegovi saigrači i on stigli do zaslužene pobjede protiv favorizovanog protivnika te da su tok čitavog meča bili bolji od svog rivala.

 

''Bila je ovo jedna zaista tvrda utakmica neizvjesna do samoga kraja. Pokazali smo da ova ekipa ima karakter. Iako je Sarajevo po mnogima bilo favorit u ovom meču, mi smo vjerovali u nas. Svi od navijača pa do trenera su bili sigurni da možem pobijediti a mi smo to i pokazali. U pripremnim mečevima smo se uigrali i znali smo da imamo kvaliteta da slavimo. Nadigrali smo Sarajevo u svim segmentima igre i zasluženo na kraju slavili''.

 

Ljubimac ''Robijaša'' je iskoristio priliku da se i ovim putem zahvali navijačima na sjajnoj podršci tokom svih 90 minuta meča protiv Sarajeva.

 

''Za navijače zaista nemam riječi. Svi koji su bili na istoku, zapadu a posebno na jugu su nas nosili svih 90 minuta. Hvala im na podršci a ja mogu u svoje ime ali i ime svih mojih saigrača da ćemo učiniti sve i dati maksimum u svakom narednom meču da dođemo do pobjede i da ih tako razveselimo i zahvalimo se na podršci. Bez njih ne bi sigurno pobijedili Sarajevo. Oni su doslovno naš 12. igrač'' izjavio je za SCsport.ba, sjajni napadač Jasmin Mešanović.