Printaj ovu stranu
četvrtak, 27 Februar 2014 23:31

Jagodićev U21 spisak BIH

Mlada reprezentacija BiH će 5. marta na stadionu „Otoka“ u Sarajevu podijeljena u dva tima odigrati međusobnu kontrolnu utakmicu.

 

 „Ovo okupljanje ćemo iskoristiti da provjerimo većinu mlađih igrača i u međusobnoj kontrolnoj utakmici vidimo koliko su spremni za reprezentaciju. Fokusirali smo se na igrače rođene 1994. i 1995. godine u cilju podmlađivanja aktuelne „U-21“ i formiranja „U-20“ selekcije. Ovaj put nismo pozvali većinu provjerenih igrača 1992. godište osim Grahovca koji je kapiten ekipe i treba da je uz nju, te Bešića koji je propustio zadnja tri okupljanja, a standardan je u Ferencvarošu. Iz spiska se vidi da smo pozvali pojedine igrače po prvi put jer smatramo da im trebamo pružiti priliku, a od njihovih nastupa u klubovima zavisi da li će odmah biti standardni ili će igrati u „U-20“ selekciji“, rekao je selektor Vlado Jagodić i dodao:

 

„Pošto je ovo kontrolno okupljanje, a u cilju stvaranja slike o mlađim igračima smatram da nije potrebna provjera starijih reprezentativaca. Pozvali smo 3 igrača 1996. godište, a radi se o fudbalerima koji igraju zapažene uloge u svojim klubovima bez obzira na godine. Nisu imali priliku da se odazovu na nedavno okupljanje „U-19“ reprezentacije pošto se nije radilo o UEFA terminu pa ćemo ih sada provjeriti jer na njih ozbiljno računamo.“

 

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. mart u hotelu „Park“ u Vogošći.

 

fffff44545

Posljednje od

Povezani članci (by tag)