Printaj ovu stranu
utorak, 25 Februar 2014 20:31

Pezer šesti u Istanbulu

Atletska  reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Balkanskog dvoranskog prvenstva u Istanbulu vratila se bez osvojenih medalja. 

 

Od sedam naših predstavnika najbolji plasman ostvarila je Gorana Cvijetić. Članica Atletskog kluba Glasinac osvojila peto mjesto u utrci na 60 m prepone rezultatom 8.89 sekundi. Najvrjedniji rezultat postigla je Tanja Marković, članica AK Rogatica, koja je  skokom 6.65 m za jedan centimetar popravila vlastiti državni seniorski rekord u skoku udalj u dvorani. U jakoj konkurenciji to je bilo dovoljno samo za sedmo mjesto.  Rezultati i ostalih naših predstavnika bili su u okviru očekivanja. 

 

Najbolji mladi atletičar Balkana Mesud Pezer (AK Zenica) osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle (17.80 m), kao i Mladena Petrušić (AK Glasinac)  u skoku u vis (1.70 m), Sait Huseinbašić ( AK Borac) na 60 m postigao je deveto vrijeme (7.07 sek), dok je Svjetlana Graorac (AK  Banja Luka)  na istoj dionici zauzela 11. mjesto. Sedmi član naše ekipe Borislav Dragoljević (AK Borac) diskvalifikovan je  u utrci na 400 m.  U ekipnim poretku u  ženskoj konkurenciji  najuspješnija je bila reprezentacija Rumunije ispred Turske i Bugarske, a u muškoj najbolji su bili atletičari Turske, ispred Rumunije i Srbije. Na Balkanskom dvoranskom prvenstvu  učestvovalo je više od 300 atletičara i atletičarki iz 15 zemalja. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)