29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Februar 2014 01:07

Poznata tri učesnika Final4

Odigrane su revanš utakmice četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL) za sezonu 2013/2014. U tri susreta drugu pobjedu zaredom u četvrtfinalu ("dvokorak")  zabilježile su ekipe Radivoj Koraća, Athlete Celja i Crvene Zvezde.

Jedina majstorica će biti odigrana u susretu između beogradskog Partizana i podgoričke Budućnosti i to 27.02.2014.godine u Beogradu.

 

Evo rezultata revanš utakmica četvrtfinala MŽRKL:

Srbobran – Radivoj Korać 52:63  (37:81-rezultat prve utakmice)

Medveščak – Athlete Celje 60:64  (56:82)

Crvena Zvezda – Triglav  98:68   (81:66)

Budućnost – Partizan  71:49  (79:81) –igrat će se treća utakmica

 

Kao što smo ranije objavljivali i košarkašice KŽK Čelik su učestvovale u grupnoj fazi ovog takmičenja i to u grupi B. Nažalost, osvojile su peto mjesto u grupi sa bilansom od tri pobjede i sedam poraza, što nije bilo dovoljno za plasman među 4 prve ekipe u grupi i za nastavak takmičenja. Nisu bile dovoljne ni dvije velike pobjede košarkašica Čelika u Areni Zenica nad favorizovanim ekipama Crvene Zvezde i do tada neporaženom ekipom Athlete Celje, koja je došla u Zenicu sa 5 pobjeda i nijednim porazom.

Ispostavila se tačnom procjena da je grupa B, u kojoj su igrale i košarkašice KŽK Čelik, bila puno jača i ujednačenija, što nam govori i plasman sve tri ekipe iz grupe B na završni turnir za prvaka (Final-Four).

Postoji mogučnost da i četvrta ekipa iz grupe B bude učesnik Final-Foura, tj. ako Budućnost uspije pobjediti Partizan u Beogradu. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Beogradu Partizan je pobjedio tek nakon dva produžetka. Ekipa Athlete Celje je sedmi put učesnik Final-Foura za prvaka regionalne lige.

 

 

E. Imamović za Zenicablog