18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Februar 2014 20:51

Kengur gostovao u Tešnju

U okviru IX kola lige mladih ZDK KK Gradina iz Tešnja je ugostila ekipu KK Kengur iz Zenice.Odigrane su tri takmičarske utakmice, dvije u muškoj konkurenciji:pioniri i kadeti, i jedna utakmica u kategoriji djevojčica (kadetkinje).

 

Postignuti su slijedeći rezultati:


Pioniri: KK GRADINA- KK KENGUR 48:84

Od početka susreta pioniri Kengura su pokazali odličnu igru što pokazuje i krajnji rezultat susreta.Najefikasniji igrači u redovima Kengura su bili Porča Imran sa 32 i Beganović Demir sa 14 poena.

 

Kadeti: KK GRADINA-KK KENGUR 63:61

U veoma zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici kadeti Gradine su savladali Kengur 63:61.Utakmica je odlučena u zadnjem napadu kada su domaćini postigli posljednje poene za konačnu pobjedu.Vrijedi napomenuti da su se tokom cijelog susreta ekipe smjenjivale u vodstvu.Najefikasniji igrači u redovima Kengura su bili Nakić Amir sa 27 i Gazić Adem sa 14 poena.

 

Kadetkinje: KK GRADINA-KK KENGUR 38:31

Utakmica kadetkinja je također bila zanimljiva i neizvjesna.Odlučena je u zadnjim momentima kada su domaćini slomili otpor ekipe iz Zenice. Najefikasnije igračice u redovima Kengura su bile Hrustić Emina sa 11 i Mušinović Majla sa 7 poena.

 

U X kolu KK Kengur je ponovo gost ekipi KK Abeceda iz Zenice u muškoj konkurenciji,dok su djevojke Kengura „gošće” ekipi KK Bh Start iz Zenice. Ekipa KK Gradina iz Tešnja u X kolu ponovo je domaćin ekipi KK Nets iz Zenice.


Vrijedi još pomenuti veoma lošu organizaciju domaće ekipe.Utakmice su se igrale bez prisustva policije, a gosti su tokom  svih susreta trpili uvrede i psovke sa tribina. Ipak se ova liga igra zbog mladih košarkaša koji bi trebali biti edukovani kroz sport i razvijati se kao sportske ličnosti i individue.

                                                                                         

Jasmin Efendić