25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 01 Februar 2014 19:17

Pobjede Kengura nad Čelikom

KK Kengur-OKK Čelik - U gradskom derbiju košarkaši Kengura upisali su pobjede u kategoriji predpionira i pionira nad svojim vršnjacima iz ekipe Čelika. Posebno uvjerljivi bili su predpioniri Kengura koji su svoje protivnike savladali sa 65 poena razlike.

 

Predpioniri: KK KENGUR 67:2 OKK ČELIK

Predpioniri Kengura su upisali najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem djelu prvenstva. Predvođeni trenerom Jasminom Efendićem mlade nade Kengura su već nakon prve četvrtine stvorili ogromnu prednost. Rezultat na poluvremenu je bio 37:1. Najefikasniji u ekipi Kengura bili su Teo Cvitanović sa 17 i Din Žunić sa 10 poena.Ekipa Kengura je i dalje neporažena i zauzima prvo mjesto, dok ekipa Čelika još uvijek čeka svoju prvu pobjedu.

 

Pioniri: KK KENGUR 61:52 OKK ČELIK ( 13:11) (17:13) ( 18:12) (13:16)

Pioniri Kengura upisali su veoma važnu pobjedu u borbi za prvo mjesto u ligi. Oslabljeni neigranjem njihovog najboljeg igrača Harisa Salčina ekipu Kengura predvodili su Imran Porča sa 21 poenom , te  Demir  Beganović i Dean Birmančević sa 10 poena. Kod ekipe Čelika najefikasniji bio je Brljevac sa 19 poena. Ekipa trenera Harisa Muslića je do pobjede došla prije svega zbog vrhunske odbrane. Pioniri Kengura su tokom cijele utakmice bili u prednosti, ali ipak nisu uspjevali da stvore neku veću razliku.Ekipa Kengura trenutno zauzima 3 mjesto sa omjerom 4-1, dok ekipa Čelika zauzima 5 mjesto sa omjerom 3-2. U narednom kolu Kengur je gost Gradini u Tešnju dok Čelik dočekuje zenički Nets.