29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Januar 2014 23:15

Predstavljanje bh.karatista u Areni

U prostorijama press salona Arene u Zenici danas je održana prezentacija karate selektora kadetske i juniorske reprezentacije BiH, koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od Lisabonu  (Portugal) od 5. do 10. februara 2014. godine. Organizator  prezentacija je Karate savez BiH,  a tehnički organizator je KK "Internacional" Zenica. Moderator prezentacije je bio Sabahudin Topalbećirević, poznati sportski novinar – komentator.

 


 foto galerija na linku

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.567040633387275.1073742080.122203817870961&type=1 


Prisutnim su se obratili: Samir Ćatović, Predsjednik karate saveza Bosne i Hercegovine, Miroslav Klepić, selektor muške seniorske reprezentacije, Denis Muhović, selektor ženske seniorske reprezentacije. U ime domaćina prisutnim se obratio Nebojša Nikolić, predsjedavajući OV Zenica, zaželivši svima sretan put na EP u Portugalu i dobre rezultate, te dodao kako je ponosan da je još jedna reprezentacija našla "svoj dom u našem gradu", te da se nada da je ovo početak novog tima i da se za godinu ili dvije "okupimo i slavimo rezultate karate reprezentacije kao što je to bilo sa fudbalskom reprezentacijom".

 

Pored ostalih, konferenciji su prisustvovali i viceprvak svijeta u karateu Arnela Odžaković, te član Upravnog odbora Karate saveza BiH Selver Keleštura. Predsjednik Ćatović, je izrazio zadovoljstvo da svoje pripreme krunišu u Zenici te se nadaju da će Zenica i njima biti sretna kao i nogometnoj reprezentaciji BiH, te je još rekao:


"Zenica je topao grad, kako za fudbal tako i za nas. U našoj koncepciji završetka priprema odabrali smo Zenicu koja je kruna naših priprema za ovo veliko takmičenje".
Dodao da je Karate savez BiH od marta prošle godine napravio velike promjene u svojoj strukturi koju sada čine mladi takmičari sa iskustvom, te se nadaju da će upravo oni nastaviti niz dobrih rezultata koji su ostvareni na prošlogodišnjem takmičenju u Turskoj.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Lisabonu činit će 26 takmičara, od kojih će se njih 23 takmičiti u kategoriji borbi kumite, dok će troje takmičara našu zemlju predstavljati u kategoriji kata.


"Pripreme je vodio tim od Miroslava Klepića i Denisa Muhovića. Naporno su radili i očekujemo da ne osramotimo našu državu na ovom takmičenju. Finansijska situacija nije ni ovdje odlična, kao nigdje u državi, i moram da se zahvalim roditeljima takmičara, lokalnim zajednicama i drugima koji su omogućili da se organizuje i realizuje odlazak u Portugal"-zaključio je Ćatović.

Selektor muške seniorske selekcije, Miroslav Klepić, zahvalio se Karate savezu BiH što mu je pripala čast da bude jedan od selektora. Ovo je posebna čast i san svakog trenera koji svoj život provede u dvoranama na treninzima. Mi konstantno, radeći u klubovima, radimo na tome da dobijemo dobre takmičare i naš cilj je sada da postignemo kontinuitet dobrih rezultata, a ne da se nekom takmičaru nakon dobrog rezultata izgubi trag. Važno je zadržati kvalitetne takmičare, koji će našu državu predstavljati u što boljem svjetlu", rekao je Klepić. Viceprvak svijeta u karateu, Denis Muhović, odabran je za selektora ženske seniorske selekcije, te se nada da će svi ponoviti rezultate iz Turske, kada je osvojeno 5 medalja.


"Odradili smo kontrolne borbe, pripreme i turnir u Zagrebu. Imamo zahtjevan period pred nama i vjerujem da ćemo uspjeti da nastavimo sa dobrim rezultatima, što nam je glavni cilj", izjavio je na pressu Muhović.                                                                                            

U sklopu programa  uslijedili su dvosatni  kontrolni mečevi karate reprezentativaca na tatami podlozi u Areni u Zenici, gdje su takmičari predstavili svoje vještine kroz kate i borbe.

Odabrani selektori za reprezentacije takmičara
:
Seniori (M): Miroslav Klepić
Seniori (Ž): Denis Muhović
Juniori (M): Arnel Kalušić
Juniori (Ž): Željko Topalović
Kadeti (M): Kenan Alikadić
Kadeti (Ž): Željko Zomra
Dječija (M): Bajro Durdžić
Dječija (Ž): Boris Jeličić
Kate (M): Nebojša Dević
Kate (Ž): Una Selma Zilić

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto galerija na linku

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.567040633387275.1073742080.122203817870961&type=1 






...







.